Доматена диета

Mystique Resor_0
Почивка при боговете в Санторини – Mystique Resort
07.08.2011
european-all-inclusive-holidays
Диета за ваканция на all inclusive
09.08.2011
domat


Зрелият червен домат влиза в топ листата на най-добрите продукти за лятото, а и за есента. Доматите не са скъпи, нискокалорични са и много вкусни. Доматите могат много да помогнат за смъкване на излишните килограми. Възможно е , разбира се, само да ги включим в ежедневното меню, като заменим с тях тежките мазни храни. Ако искате обаче да прогнозирате ефекта от засилената консумация на домати, добре е да спазвате конкретен порцион. Предлагаме ви две диети с домати.

„Доматена диета”

Закуска: Чаша доматен сок с две филии ръжен хляб, един плод (може ябълка или круша, банан или грозде в краен случай).

Обяд: Чаша доматен сок, 100 гр. варен ориз, зеленчуци (неголям микс от салати) 1 зелена ябълка, 100 гр. варена риба. Всички тези продукти консумирайте без масло, сол и подправки.

Вечеря: Чаша доматен сок, котлет от говеждо месо, задушено или печено, зеленчуци (два вида от любимите ви зеленчуци с изключение на картофи, 50 гр. варен ориз.

Тази диета се препоръчва за 10-14 дни. От нея се смъкват 4-5 кг.

Разтоварващи дни с домати

В продължение на един ден е нужно да изядете 1,5кг свежи домати, като ги разделите на четири порции. Сол, захар, лук и всякакви подправки са забранени.

Тази разтоварваща диета може да спазвате 1-2 дни, не повече. С нея ще смъкнете около 1-2 кг.

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ

Плюсове

Доматеният сок стимулира образуването на храносмилателни сокове и подобрява дейността на сърцето. Съдържа витамин С, каротин, витамини от В група. Полезен е при заболявания на сърдечно-съдовата система. Доматите са полезни и за хипертониците.

Минуси

Доматите са противопоказни при обострен гастрит и язва.
Никога не трябва да се използват при съмнения от натравяне – те са в състояние да стимулират реакцията.

Вашият коментар