Колекцията за баня Freedom на дизайнера Ross Lovegrove

Робот- медуза ще чисти Световния океан
18.08.2011
Jade Mountain
Бутиковият хотел Jade Mountain на Карибите
20.08.2011
Freedom_RL11


Рос Ловгроув е един от най-интересните дизайнери на 21-ви век. Той непрекъснато провокира с формата, създавайки от твърдия и студен материал все по-пластични флуидоподобни скулптури, които сякаш са в процес на движение. От няколко години световният дизайнер разработва колекции за турската марка Vitra. Една от най-известните е Freedom Collection.


Freedom Collection включва  9 модела санитарен фаянс, 11 мебели за баня и 3 смесителя.
Колекцията е забележителна със свободните, асиметрични форми на елементите. Смесителите, ваните, умивалниците са като скулптури, чийто контури сякаш изтичат заедно с водата. Присъствието на Freedom в банята е истинско преживяване, като приказна среща с живата, пречистваща вода.

Колекцията се предлага в бяло. Смесителите са с вграден  сензорен механизъм, който променя цвета на водата от синьо до червено в зависимост от нейната температура. Светлината на водната струя има опцията да избледнява от силата на водния поток. Фината електроника може да запише до три профила на потребителите, така, че когато пуснете кранчето, да потече личната ви струя със запазени параметри на температура и сила на водния поток.

Шкафовете от колекцията са с поразителна  3D текстура. Предлагат се големи и малки модули във варианти на  бяла и черна гланцова повърхност. Удобството на отваряне и затваряне на чекмеджетата се гарантира от функционалните механизми, които се задействат само с едно докосване.


Вашият коментар