Сини пространства

GEO-180.ph-03.NEW
Колекцията GEO на Людовика и Роберто Паломба
13.08.2011
CRW_5226-RR
Басейн и джакузи в двора на градската къща
13.08.2011
Mexico2

Сливане с природата, естествени багри, хармоничен декор – това са ключовете към живота на открито

Модерната представа за луксозна баня е неизменна част от новата глобална концепция за живот на открито. Отвореното към природата пространство означава повече въздух за съществото ни, повече истински аромати за сетивата ни, повече натурални материали в битието ни – по-реален живот. Водата, нашата естествена среда, е важен елемент от екстериора на дома. Тя успокоява емоциите, балансира енергиите, създава усещането за сигурност, комфорт и уют. Колкото по-естествено е присъствието на изкуствения воден басейн, толкова по-въздействащ ще е екстериорът. Хармонично преливане на декора с природата – това е и водещо кредо в работата на много съвременни дизайнери. Предлагаме ви няколко авторски сини пространства от различни краища на света, впечатляващи с прецизния баланс между екстериорното решение и естествената среда.

Costa del Sol


Този басейн е част от вътрешния двор на провинциален дом в Costa del Sol. Облицовката му е изпълнена от синя като небето мозайка, а ходовата зона около водата е покрита с керамика, имитация на дюшеме от тик (90х2.2 см). Резултатът е луксозна визия, сигурност и естетика с екзотичен привкус.Зоната около басейна е оборудвана с душове, баня и съблекални в стилистиката на екстериора. За облицовка на подовете и стените е избрана керамика, имитираща естествен дялан камък.

MEXICO

Къщата се намира в Мексико и е проектирана от известния архитект Рикардо Легорета и неговия син. Елемент от авторския почерк в работата на този дизайнер е умелата игра с ярки цветове, контрасти и изненадващи комбинации – например съчетанието между светла охра и виолет. В случая басейнът е част от цялостната архитектурна концепция. Равната водна повърхност пречупва слънчевите лъчи, създава сенки и отблясъци в разнообразни геометрични композиции, които определят динамичната визия на обекта.


INDIA


Тераса в Хималаите (Индия). Това място е уникално не само с впечатляващата си гледка към пищните планински върхове, но и с още един благороден елемент – парфюмът. Зоната за релакс е оградена с леха от местни билки, ароматът от които създава неповторимо усещане за пълно сливане между тяло, дух и космос. Терасата е облицована с плочки, които имитират естествен камък с дълбок релеф.


MIAMI


Пентхаус на крайбрежен клуб в Маями. Дизайнът е на лондонския архитект Дейвид Чипърфийлд. Характеризира се със строга геометрия на формите – дълъг правоъгълен басейн, пресечен на височина от вертикални колони и хоризонтални плочи-сенници. Чисто бялата каменна облицовка категорично контрастира със сините нюанси  на водата, морето и яркото небе. Лукс по мярка за Маями бийч!

Облицовките на всички представени обекти са изпълнени с продукти на Porcelanosa Groupo.
Материалът е подготвен със съдействието на фирма “Никмар” – представител на Porcelanosa Groupo за България.

снимки: за Lifestyle by Porcelanosa

Вашият коментар