10 туристически острова в Европа

pool_0
Най-красивите безкрайни басейни
06.08.2011
Mystique Resor_0
Почивка при боговете в Санторини – Mystique Resort
07.08.2011
ostrovi_2

Предлагаме ви да обърнете внимание на 10 острова в Европа, които са удивително красиви, но не много популярни като туристически дестинации. Те не са особено посещавани от туристите, но предлагат забележителни природни красоти. И точно в тази комбинация се крие особения им чар.


1.    Остров Млет, Хърватия

Това е неголям остров, населението на който е не-повече от 1000 души. Той обаче се води най-големият остров в Адриатическо море. На него липсват големи градове, но се намира най-старият национален парк на Хърватска, разположен в западната част на острова. Дължината на острова е около 40 км, а периметърът му се пресича от път, който позволява на туристите да се любуват на природата.

2.    Остров Зюлт, Германия

Зюлт е най-големият остров в Северно море. Той се свързва с материка посредством 11 километрова суха ивица, по която преминава и влак. Островът е известен със своите пясъчни плажове, които се проточват  почти на 40 километра. Зюлт се счита за много популярен европейски морски курорт и цялата му икономика е основана на туризма.


3.    Остров Форментера, Испания
На места ширината на този остров е не по-голяма от 2 км.  Форментера е един от най-спокойните острови в Балеарския архипелаг. До него може да стигнете само по морски път, тръгвайки от остров Ивис. На белоснежните му плажове е разрешено да плажувате напълно голи.

4.    Остров Джилио, Италия

Този планински остров почти целият е създаден  от гранит . Същевременно обаче  повърхността му е покрита с буйна растителност и лозя. Населението на острова е само 1461 човека. Всяка година на 15 септември жителите отбелязват празника на острова с карнавал.


5.    Остров Евбея, Гърция

Това е най-големият гръцки остров, след Крит. Островът е разделен от континента с пролива Еврип, който в най-тясното си място е с ширина 38 метра.  Точно в тази теснина има мост, който свързва острова със сушата. Евбея, както и цяла Гърция, има древна и много богата история, а днес островът е популярен като забележителен курорт.6.    Аландските острови, Финландия

В този архипелаг влизат 60 обитаеми острови и над 6 000 необитаеми. Целогодишен живот може да се осъществи само на половината от островите от архипелага. Местните жители се занимават с риболов, животновъдство и разбира се с туризъм.


7.    Остров Монте Изола, езерото Изео, Италия

Този остров представлява самотна планина сред езерото Изео и се счита за най-големият езерен остров в Европа. Площта на острова-планина е 12,8 кв. км и на него живеят около 1 700 човека. Този остров е особено популярен сред делтапланеристите.

8.    Остров Самса, Дания

Населението на този остров е малко повече от 4 хиляди души. Ежегодно той е посещаван от множество туристи от цяла Европа, които се включват в едно от основните местни развлечения – панаира на ягодата. Островът още е известен с вкусното си сирене, което също се нарича Самсо.

9.    Остров Готланд, Швеция

Това е най-големият остров на Швеция. Тук се намират няколко много популярни в Швеция плажове. На острова има прекрасни условия за колоездене и гребане. На острова има само един град – Висбю, който е с великолепно съхранена средновековна архитектура.

10.    Остров Мен, Великобритания

Жителите на този остров приемат туристи от 19-ти век. Счита се, че тук се намират едни от най-красивите места в Англия. Тук е и най-добре запазената крепост на Великобритания – замъкът Рашен.

Източник: http://bigpicture.ru

Вашият коментар