Кърджали ще е домакин на 6-тия Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”

Vidima1
Изгодна промоция на Vidima
08.09.2011
lacestory_Dima-Loginoff_pM-05-600x450
We Are Water с участие на 6-ти Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”, в Кърджали, от 16 до 18 септември
10.09.2011
8-09-ekofest-763621

Рока България и международна фондация We Are Water ще се включат в 6-тия Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”, в Кърджали, от 16 до 18 септември


Програмата на фестивала включва прожекции на 74 продукции от 20 държави, кръгла маса на тема „Урбанизация и промишлено замърсяване: екологични решения и нови технологии”, засаждане на дървета във фестивалния парк „Зелена Европа” и редица изложби, насочени към повишаване на екологичната култура.

За шести път, тази година от 16 до 18 септември, ще се проведе единственият по рода си в страната международен екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” за филми и телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда. Той се организира от фондация „Европейски екологичен фестивал“ в партньорство с община Кърджали, под почетния патронаж на вицепрезидента на Република България, ген. Ангел Марин. В трите фестивални дни, организаторите са подготвили множество събития, допълващи официалната конкурсна програма от филми и телевизионни програми.

Във фестивала, тази година, участват 74 продукции на водещи европейски и световни медии, независими продуценти и екологични организации от 20 държави. В категорията „Документални филми” на конкурса участва и продукцията на фондация We Are Water, „Аралско море. Изгубеното море“. Документалната лента на известната испанска режисьорка Исабел Койшет разказва за драматичния процес на пресъхване на Аралско море, една от най-големите екологични катастрофи в историята. Филмът е първия проект на фондация We Are Water. Световната му премиера бе на 28 септември 2010 г. с едновременни кинопрожекции в 20 града по света, сред които и София. Филмът е представен и на 58-то издание на кинофестивала в Сан Себастиян.

В първия ден на фестивала е организирана кръгла маса на тема “Урбанизация и промишлено замърсяване: екологични решения и нови технологии” с участието на експерти, еколози, учени, представители на държавни, общински и международни институции, както и на бизнеса. Във форума участие ще вземе и Рока България, представена от Христина Георгиева, мениджър Качество и Екология в компанията.

В рамките на екологичния форум се организират и изложби на екологична тематика на водещи автори от балканския регион. Ще бъде показана фотоизложбата „Дакар – сбъдната мечта„.


Тя е организирана по идея на българските участници в рали „Дакар 2012″ – Тодор Христов и Зорница Тодорова, със съдействието на международната фондация We Are Water.
Творбите на фотографите Стоян Драев, Катерина Божанова и Румен Петков показват магнетизма на една земя без вода. Уникалните кадри са заснети в началото на тази година, когато авторите, в продължение на 15 дни и над 10 000 километра, следват приключението „Дакар 2011″.


През месец юни, изложбата „Дакар – сбъдната мечта“ бе представена в изложбената зала на Рока България, Експо Баня София, на бул.Мария Луиза, 16 в столицата.
Създаването на по-добри условия на живот и бъдеще на планетата е основен принцип на Roca. Затова компанията, глобален лидер в обзавеждането за баня, напълно подкрепя и активно участва в шестия международен екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век“, организиран от фондация „Европейски екологичен фестивал“.
Повече информация за фестивала, можете да намерите на адрес www.euroekofest.org.

Фондация “Европейски екологичен фестивал”

Основна цел на фондация “Европейски екологичен фестивал” е запознаване на обществото със съществуващите екологични рискове, пред които сме изправени, както и търсене на решения за тяхното преодоляване с помощта на медиите и на неправителствените организации.

От 2008 г. фондацията организира и Международния медиен форум „Зелено кино: Седмица на екологичните филми в София” с прожекции на най-добрите и наградени филми от фестивалните издания  и дебати по актуални екологични проблеми. Инициативата се провежда съвместно с Представителството на ЕК в България и стартира поради големия интерес от страна на софийската публика.

Работата на фондацията е свързана и с провеждането на редица екологични прояви и инициативи с широк диапазон на участие от страна на най-отговорни държавни и общински български институции, академични заведения и центрове, университети, екологични и правозащитни организации, водещи експерти в областта на екологията и
медицината, електронни и печатни медии.

Вашият коментар