Баня от Марсел Вандерс за Bisazza

Brandoni2
Дизайнерски радиатор като табло за инструменти от Brandoni
24.10.2011
Elba_Tobacco
12 цвята мивки за баня
24.10.2011
23782_04

Bisazza, една от лидерските компании в сферата на декоративните стъклени мозайки, за пореден път кооперира имиджа си с авторска разработка на прочут дизайнер. След миналогодишното съвместно представяне  с испанския архитект Джеймс Хайон, тази година Bisazza подготви експозицията си за Cersaie’2011 с авангардната колекция за баня на Марсел Вандерс (Marcel Wanders).


Ексцентричният холандски дизайнер Марсел Вандерс, създател на провокативният дизайнерски бранд за мебели Moooi, разработи специално за Bisazza серия оборудване за баня.

Колекцията Wanders включва умивалник, вана, конзола и огледала с дървени рамки с финиш от бял и черен лак. Дизайнът им е вдъхновен от бароковите мебели за разлика от мивките и ваната, които са в стилистиката на краен поп-арт и наподобяват формата на парче сапун.


Авторът сам дава обяснение на своята концепция, което само по себе си отговаря на екстравагантния му маниер: „Преди време бях нарисувал исполин, който държи в ръката си сапун, а в самия сапун имаше дупка, в която се намираше красива девойка.” С помощта на Bisazza дизайнерът успява да реализира тази на пръв поглед абсурдна идея и дори да създаде усещането, че къпещият се е легнал в парче сапун.

Вашият коментар