Шипката – естествена ваксина при настинка и грип

Elba_Tobacco
12 цвята мивки за баня
24.10.2011
arena_esen2011_en
Революционни иновации в козметиката за професионалисти и посетители на есенното издание на Arena Professional 2011
31.10.2011
shipka

Силният имунитет на организма е най-сигурната гаранция  за здраве и добро настроение. Хората със слаб имунитет бързо развиват алергични реакции, организмът им е открит за въздействието на болестотворните бактерии и микроби.

Нашето здраве е в нашите ръце, а имунните стимулатури са около нас, в природата. Просто трябва да протегнем ръце и да си ги вземем.

Един от най-богатите дарове на есента е …шипката. Този дребен червен плот е с уникално въздействие върху човешкия организъм. Той е изключително богат на витамин С – 40 пъти повече от лимона.Освен това  шипката съдържа магнезий, желязо, калий, различни органични киселини и дъбилни вещества.Ако искате тази зима да се разминете с настинката и грипа, подкрепете организма си с чай от шипки. Шипката повишава имунитета, но и работоспособността на организма. Тя може да помогне при заболявания, свързани с лошото кръвообръщение, болести на бъбреците, жлъчката, отделителната система.


Плодовете на шипката трябва да са узрели и с блясък. Ще задържите за по-дълго време здравословното им въздейстиве, като ги изсушите. Шипките трябва да се сушат в топло помещение.

Как да си приготвите чай от шипки:


1 с.л. шипков плод накиснете в чаша вряла вода и оставете за няколко часа. После може да добавите мед.

С този чай ще укрепите стените на съдовете, ще помогнете за образуването на червени кръвни телца, ще подобрите апетита, организмът с лекота ще се справи с простудата и вирусите. Чаят от шипки е добре да се пие преди ядене.


Изследванията на учените доказват, че плодовете на шипката активизира генът, който отговаря за растежа на хрущялните клетки и колагена. Затова може да се каже, че шипката намалява опасността от артритни заболявания.


Шипката е удивитен лек, подарен ни от природата. Нека приемем този дар и пълноценно да го употребяваме.

Вашият коментар