Концепция за баня: Sliding Shower

lilia_i
Акрилни вани за малката баня
10.11.2011
pic1_small
Концепция за баня:Watersite
11.11.2011
getThumb-1

Sliding Shower – проект, номиниран в конкурса  Jump The Gap  
Автор: Mario GinevroОписание на проекта:

Това е душ, който превръща обикновената дневна рутина в истинска емоция. След релаксиращ душ или турска баня, може да изсушите тялото си в комфортна и топла среда, благодарение на лесното завъртане на централната конзола – от огледало в поставка за кърпи. Впоследствие кутията магически се разширява, създавайки междинна зона за изсушаване, наподобяваща стая за обличане.

След като приключите с къпането, душът може да бъде прибран, което освобождава мястото му в банята. Освен функционалност, душът осигурява също и пестене на енергия. Тъч-скрин панелът и интерфейсът, активиран от допира на ходилата, позволяват душът да бъде програмиран и настроен според нуждите на всеки член на семейството. По този начин е възможно да се оптимизира консумацията на енергия и да настройвате температурата и силата на водата, дори когато сте с пълни ръце. Всичко това намалява разхищението на вода, тъй като използвате точно това количество, от което имате нужда.

Душът е наличен в три облицовки: ламинирана стомана, буково или тиково дърво, цветен ламинат по каталог. Базовата версия е със сгъваеми столчета и персонализиране на централната конзола. Във втората версия са добавени и аксесоари за въртящия панел. Фитнес версията включва базовите модули плюс гимнастично оборудване.


За наградата в тазгодишното издание на конкурса за концепция за баня на бъдещето, организиран от ROCA GROUP се състезаваха 3004 участника от 92 страни.


Вашият коментар