Концепция за баня:recycle water

pic1_small
Концепция за баня:Bath the Transformer
12.11.2011
pic1_small
Концепция за баня:BATH 2.0
12.11.2011
pic1_small


Име: recycle water – проект, номиниран в конкурса  Jump The Gap  

Автор: Helder Rodrigues


Описание на проекта:

Концепция:
Животът без вода е невъзможен, а в близкото бъдеще, ако продължим с тези темпове на потребление, липсата на вода ще се превърне в реалност. Миенето на ръце, вземането на душ или пускането на тоалетното казанче водят до неразумна загуба на чиста вода, без дори да се замисляме за възможността за рециклиране и повторно използване на този ресурс. Концепцията “recycle water” бе родена, за да оптимизира този процес.

Система за рециклиране:
След като водата бъде използвана за къпане, тя се абсорбира от гъба, намираща се в самия душ. Чрез процес на капилиране тази многопореста гъба пречиства цялата вода, използвана при къпането.
Когато гъбата се напълни, чрез хидравлична система водата се изцежда в резервоар, където може да бъде използвана повторно за измиване на тоалетната, бидето, или дори за домакинска работа.

Форма:
Формата цели да създаде уединение между двете отделни зони в банята: душът и тоалетната.

Всички части се задвижват от сензори за движение:

Умивалникът се задейства, когато поставите ръце в него.

Чрез специален сензор душът се задейства 5 секунди, след като застанете под него. За да го спрете е нужно просто да излезете от него. Можете да нагласяте електронно температурата и силата на водата.

Системата позволява да настройвате количеството вода, необходимо за измиване на тоалетната. Същото се отнася и за бидето – Вие избирате количеството вода, което ви е необходимо, като можете да използвате тази вода и за различни домакински нужди.


За наградата в тазгодишното издание на конкурса за концепция за баня на бъдещето, организиран от ROCA GROUP се състезаваха 3004 участника от 92 страни.

Вашият коментар