Стихиите вода и светлина в интериор на офис

lefay_resort_hqroom_ru_1
Лукс по италиански – СПА на село
03.11.2011
In&Out_shower-1
Голямата награда в международния конкурс за млади дизайнери Jump the Gap грабна проектът In & Out Shower на Михал Варикиевич (Michal Warykiewicz) от Полша
07.11.2011
hidrosalud_01

Архитектурното студио Cuartopensante Arquitectura е автор на уникалният  светлинен интериор на испанската компания Hidrosalud, специализирана в технологиите и средствата за пречистване на вода.  Иновационният дизайн, предложен от архитектите, е създаден на базата на динамична и непредсказуема обстановка, притежаваща способността да се изменя благодарение на системите за осветление.

Концепцията на проекта е вдъхновена от природата на самата вода. Пространствата в офиса се характеризират с прозрачност и плътно присъствие на заоблени елменти.

Прекрачвайки входа на офиса посетителят попада в минималистичен атриум с автоматична врата от закалено стъкло, която отвежда към футуристично пространство с коридори и врати за самостоятелни кабинети.

Този виртуален подводен лабиринт впечатлява с безтегловност и цялостност на образа на водата – чиста, прозрачна, непрекъснато течаща струя.

Флуидните форми и цялостната визия на интериора е постигнат с помощта на иновационния материал HI-MACS ®. Благодарение възможностите на акрилния камък монолитните заоблени маси изглеждат като мебели в космически кораб от бъдещето и сякаш плават в безтегловното пространство.

Революционната система за осветление съчетава светодиодните и халогенните лампи, които могат да се адаптират към всяка ситуация.

С творчеството на архитектурното студио Cuartopensante Arquitectura, базирано във Валенсия, можете да се запознаете на официалния сайт : http://www.cuartopensante.com/


Вашият коментар