Нови вдъхновения с мрамор от REX Ceramiche

Hotel_de_Glace_9
Леденият хотел в Квебек, Канада
13.12.2011
video-game-urinals-in-London
Лондонските пъбове монтират в писоарите видео-игри
14.12.2011
palissandro-large

Прототипи на плочите гиганти от ексклузивните  колекции I Bianchi  и I Marmi на REX  Ceramiche  за първи път в София

REX  Ceramiche, водещият италиански бранд за керамични плочки и гранитогрес,
за първи път в София представи гранитогресни плочи  гиганти  с размери 180х80 см.  Прототипите от ексклузивните колекции I Bianchi  и I Marmi на REX  Ceramiche съвършено пресъздават визуалните характеристики на различни видове суров мрамор. Плочите са изработени от фин гранитогрес с дебелина  10 мм като повърхностният им слой е покрит с естествен лъскав финиш.

Серията I Bianchi   включва четири специфични нюанса на бялото, а линията I Marmi интерпретира структурата на редки европейски и азиатски видове мрамор в плътните цветове на сиво, кафяво, златно и черно.

Пълното портфолио на сериите I Bianchi  и I Marmi на REX  Ceramiche съдържа голямо разнообразие от размери: 22.5х45, 45х45, 30х60, 60х60, 60х120, мозайка 3×15 (с мрежа 30х30); 3D  мозайка  3×3 (с мрежа 30х30). Към колекциите се предлагат и специални слим-версии с дебелина 4 мм, които още повече увеличават възможните приложения на материала и го правят практически универсален за интериорни пространства.

Прототипите на моделите гиганти I Bianchi  и I Marmi с размери 180х80 см за първи път бяха показани тази есен на CERSAIE”11, специализираното изложение за керамика и обзавеждане за баня в Болоня, Италия.

Артистичната българска примиера на REX  Ceramiche се състоя в галерийното пространство на Дома на Москва в София.За Rex Ceramiche

Rex Ceramiche Artistiche е създадена през 1968 г. във Фиорано Моденезе.

Фабриката успешно налага международния си имидж като производител на керамика и гранитогрес с големи размери, характерна визия и мултифункционалност на възможностите за прилагане.Обликът на компанията започва активно да се моделира  от 1970 г., когато стартира сътрудничество с професионалисти от  различни области. Постигат се уникални резултати в трансформацията и персонализирането на материала, което в значителна степен допринася за определяне на стилистичната идентичност на REX  Ceramiche.


С особена значимост за компанията е съвместната й работа с Никола Трусарди (Nicola Trussardi). Той се присъединява към творческия екип на REX в началото на 1980 г. и създава напълно нова концепция, която идентифицира марката с ексклузивност и елегантност на визията.
REX  Ceramiche става част от групата Florim  през 1994 година.

За Florim
Florim Ceramiche SpA, която придобива марката Rex Ceramiche Artistiche през 1994 г.,  заема водеща световна позиция с широкото си потфолио в бранша на керамичните облицовки. Групата успешно навлиза на нови пазари като разраства оборотите си благодарение на непрекъснати научни изследвания, иновационни технологии и ексклузивен дизайн.
Днес Florim е международна група с производствени единици, търговски дружества или партньорства в Европа, Америка и Азия. Florim притежава три фабрики в Италия, (две във Фиорано Моденезе и една в Мордано, в провинция Болоня) и една в САЩ (в Clarksville, Тенеси).

Марка Florim включва брандовете:
Floor Gres – специализиран в облицовки за големи архитектурни проекти, а също и в стъклокерамика за басейни;
Rex Ceramiche е високият клас на марката, която представя иновационни дизайнерски разработки подова и стенна керамика със съвременна стилистика, вдъхновена от природата;
Cerim е насочеа  главно в областта на стенните плочки, с богатство от възможности за комбинации от цветове и декори;
Casa Dolce Casa произвежда стенна керамика  и гранитогрес за висок клас жилищна архитектура;
Casamood е марка, която комбинира финия гранитогрес с други материали с цел  постигне на характерна елегантност и стил;
Florim САЩ произвежда гранитогрес  за жилищни и обществени сгради, предназначени главно за американския пазар .
Florim Solutions е корпоративно разделение на Florim Ceramiche, което разработва архитектурни проекти, в които се залагат керамичните плочи и гранитогреса, произведени от групата.

Агент за България:

Фани  Василева

тел. 0888 989 949

e-mail: vasilevaf@infi.bg


ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Въведете кода
To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.

Вашият коментар