Баня с хроматично осветление в тризонет от румънски дизайнери

Villa-Escudero-1
Ресторант под водопада – за екзотичен СПА релакс на Филипините
30.01.2012
5431_hotels_BULGARIA_AW.indd
Банята в българските хотели – по ръба на норматива
31.01.2012
Cetatuia_Loft_hqroom_ru_9


Този забележителен триетажен лофт е проектиран от  румънското дизайнерско студио  In Situ Architects.
Жилището е разположено на последните три етажа в нова кооперация, проектирана от същата фирма. Най-голямото предимство на обекта е невероятната му гледка към съседната планина и стария център на града, в който е построена.


На първия етаж на лофта са настанени кухня, трапезария, гостна и кабинет.  Дървена стълба отвежда към горните етажи, които са с открита видимост, заради стъкления парапет. Принципът на прозрачност и плавно преливане от една в друга зона създава усещането за мащабност, цялостност и величественост. Просторните прозореца правят стаите още по-големи и сякаш сливат интериора с  околния пейзаж.

На втория етаж е разположена втора дневна с камина. На това нива именно се намират спалнята със съпътстващата я баня.

Банята е просторна и много светла. Усещането за пространство се подчертава от остъкленият таван, който през дена пуска слънцето, а през нощта дава шанс за романтична вана под реален звезден небосклон.


Във ваната е инсталирана специална система с хроматично осветление, което променя цвета на иинтериора по предварително проектирана RGB програма.
В банята е монтирана комфортна четириместна хидромасажна вана, която  е разположена директно под остъкления таван и предлага невероятна гледка към  звездното небе.


Вашият коментар