Рефлексотерапия

spa3
Спа уикенд в банята
24.01.2012
Национален конкурс за рисунка и приложно изкуство „Водата – извор на живот”
25.01.2012
iglo

Рефлексотерапията или иглолечението е много популярна в последно време спа процедура. Този оздравителен метод е стигнел до нас от Изтока, където хората още в дълбока древност са познавали целителното му въздействие върху нашия организъм. Принципът ме се основава на докосването на определени точки по нашето тяло с фини игли. Това леко убождане предизвиква рефлексен мускулен импулс, който се предава по цялата нервна система.  В следствие на процедурата се мобилизира цялата нервно система като всички сили на организма се мобилизират, за да възстановят наранения участък.
С помощта на иглотерапията може да се лекува огромен спектър от заболявания: от алергии до сърдечно-съдови болести, язви и др.

Внимание!За пълноценен ефект е най-важно иглолечението да се практикува от опитен специалист с познания в източната медицина и с доказана лечебна практика.

След терапията веднага се включва механизма за самовъзстановяване на организма и човек се чувства значително по-добре. Без никакви лекарства. Имайте предвид, че ефектът е временен и не бива да се разчита той да ви излекува  здравословен проблем. Около 8-10 процедури са в състояние да дадат постоянен резултат.

Рефлексотерапията вече се практикува като СПА процедура, защото изключително добре повлиява разграждането на мазнините и подобрява обмена на веществата. Рефлексологът може да стимулира определени точки, които да повлияят на чувство за глад и да активират обмяната на веществата. Обикновено се започва с убождания по ходилата, за да добие информация за рефлексите на клиента. С  помощта на половинчасов масаж клиентът се отпуска и дори може да му се приспи. Това състояние на пълен  покой е важен антистресов ефект, за да се отпусне и се довери изцяло на терапевта.
Ако има болка в главата, тя изчезва, същото се случва и с прищипването в кръста. Много хора, които за първи път се подлагат на иглотерапия, за винаги се отказват от класическия масаж. Причината е в това, че масажът основно въздейства на раменете, а с иглотерапията се постига отпускане на цялото тяло.

Методът е подходящ не само за лечение, но и за профилактита. С него бързо се възстановява естествения енергиен баланс на  организма и това се комбинира с един приятен козметичен ефект. Кожата се освежава, косата добива блясък, мазнините се стопяват, целулита изчезва.

Това е една наистина приятна превенция срещу болестите!

Вашият коментар