Спа уикенд в банята

9070
Конкурс за журналисти WASH Media до 1 април 2012г
23.01.2012
iglo
Рефлексотерапия
24.01.2012
spa3

Ако много ви се ходи на СПА, но и този уикенд няма да ви се получи, организирайте си СПА релакс в собствената баня. Ето една приятна и лесна изпълнение програма, която е подходяща за зимни дни, но плавно ще ви подготви за новата пролет.
За една пълноценна спа почивки са достатъчни и вана, душ и няколко любими етерични масла.

А ето и самата програма

Събота сутрин: По време на сутрешния душ почистете цялото си тяло с фин скраб, ароматизиран с етерично масло.  Пригответе го като смесите:
Половин чаша морска сол;
1 с.л. олио;
4 капки етерично масло от сандалово дърво.

Смесете солта с олиото, в което предварително сте капнали сандаловото масло. След като натриете със скраб цялото тяло, измийте се под душа и подсушете тялото с топъл халат.

Събота следобед: Време е за педикюр
Топлото време може и да ни изненада, затова е най-добре от сега да помислите за своите петички. Смесете чаша овесени ядки с 1 с.л. мед, в която сте капнали 5 капки лавандулово масло. Към тази консистенция добавете растително масло на око, така че да се получи смес като гъста сметана.  Нанесете маската върху чистите ходила, които е добре предварително да сте напарили с топла вода. Опаковайте намазаните ходила с найлон и ги покрийте с хавлия.  Дръжте опаковката, докато не ви омръзне.

Събота вечер: вана с копър

Маслото от копър извлича токсините и помага за редуциране на теглото. Прибавете 3-4 капки етерично масло от копър към купичка сметана и разтворете сместа в топлата вана. Отпуснете се във водата като си се представяте стройна и красива.

Неделя следобед: Парна вана и масаж на лицето
В неделя всички искаме да се наспим, така че планирайте своята СПА програма за един-два часа след обяд. Предлагаме ви да обедините две полезни процедури – парна вана и масаж.
Налейте в съд чаша гореща вода и добавете 3-4 капки етерично масло. За суха кожа нека да е масло от лайка, а за мазна от здравец. Подръжте лицето на парата като се покриете с хавлия. След 7 минути изплакнете с хладка вода и нанесете на кожата овлажняващ крем.

Неделя вечер: Масаж с горeщи камъни

Купете си 10 плоски камъка за масаж и ги включете в личния си СПА ритуал. Пуснете камъните за 7 минути във вряла вода и докато те се нагряват намажете тялото си със смес от кайсиево масло с добавени 4-5 капки етерично масло с любим аромат. Вземайте камъните един по един и ги поставяйти по тялото като започвате от краката. Опитайте се да ги наредите по гръбнака и постойте така около 10 минути.
След процедурата си направете топъл ароматен чай и се отпуснете в топлото кресло.
Приятна почивка.

Вашият коментар