Water&Time – таймер за икономия на вода

На снимката: аристотелев корморан
Наздраве за Втори февруари!
01.02.2012
bathroom7
15 идеи за повече място в банята
02.02.2012
water-and-time-1

Само на който не си е пълнил вана не му се е случвало да забравя кранчето  и така да изпуска десетки литри в канала.  Срещу тази наша разсеяност ще се противопостави умния таймер  –  Water&Time.

Икономията на природни ресурси – това е една от най-важните човешки каузи. Мина времето, когато безсмислено използвахме природните богатства, настъпи време на разумен подход към потреблението.  Именно устройства като Water&Time ще ни приучат да се отнасяме с повече внимание към богатствата, които считаме за даденост.


Какво прави Water&Time?
Устройството е създадено с основната цел да пести вода. С него можете да настройвате смесителя на определен час, за който предполагате, че ще се напълни коритото. Когато времето изтече таймерът автоматично спира водата и така предотвратява разхищението на ценния природен ресурс. Ако все пак ваната не е успяла да се напълни за този период, таймерът може да се пренастрои, но този път за по-кратък период.

След известно време на употреба вече сами ще знаете какво е точното количество, което ви е нужно за вашата вана.
С този таймер можете да пълните не само ваната, но и други съдове като кофи, бидони, бутилки, които са ви нужни в ежедневието и то без да разхищавате водата заради преливане от небрежност.

Вашият коментар