Интерхотел Сандански

hotel-sveti-nikola-1
СПА хотел Свети Никола
16.04.2012
Parkhotel
Парк хотел „Пирин”, Сандански
16.04.2012
CRW_3230

Интерхотел Сандански е разположен в град Сандански, на 160 км южно от София и на 20км от границата с Гърция по международния път Е79 в подножието на Пирин планина.

Районът е известен с благоприятните си климатични условия и богатство от минерални извори с различна термалност (в района на община Сандански има над 80 извора с температура 42-81°С), ниска минерализация и богат химически състав. Минералните води лекуват множество заболявания и дават възможност за къпане на открито през цялата година. Въздухът е изключително чист, с ниска относителна влажност, а средногодишните температури са сред най-високите за страната.

Интерхотел Сандански се намира в централната част на града на самия вход на уникалния градски парк. На територията на хотела е локализиран минерален извор с температура  76˚C, чиито води захранват хотелската инсталация и вътрешния и външен басейн. Интерхотел Сандански разполага с голям балнеологичен комплекс в България, предлагащ специални програми за превенция и лечение на астма, опорно-двигателния апарат, периферната нервна, както и програми за цялостна релаксация и тонизиране на организма, отслабващи и стимулиращи процедури, профилактични програми за деца и възрастни.

Центърът за Балнеология и СПА на Интерхотел Сандански е предпочитан  за лечение на многобройни заболявания като нарушен метаболизъм, астма, заболявания на опорно-двигателната система, на нервната система, кожни болести и алергии, следфрактурни състояния и други. Минералните води лекуват множество заболявания и дават възможност за къпане на открито през цялата година.

СПА ЦЕНТЪР

СПА комплексът е разположен на три нива и предлага сауна, парна баня, солариум и кабинети за козметични процедури.

Хотелът разполага с :

Външен басей с минерална вода   –  размери: 12,5м х 6,5м
Вътрешен басейн с минерална вода  –  размери: 12,5м х 12,5м
Открит термален басейн с минерална вода 38 °С
Джакузи на открито с минерална вода 38 °С
Детски басейн с минерална вода 38 °С

Възползвайте се от голямото разнообразие билкови, ароматни и вани с морски соли; масажи с етерични масла, мед, луксозни масажи с шоколад или терапии с моделиращ, детоксикиращи и релаксиращ ефект: терапия с водорасли, шея или винотерапия.

Разположението на хотела и климатичните особености на района са изключително благоприятни за профилактика и лечение на бронхиална астма в трите й форми – алергична, неалергична и смесена. Още през първата седмица се наблюдава подобрение. В повече от 55% от случаите пристъпите изчезват напълно.

Цялостното балнеологично лечение в комплекса също оказва положително влияние върху заболявания като:

болести на горните дихателни пътища: хронични ринити, синузити
не-специфични белодробни заболявания: хронични бронхити, състояния след пневмония или ХОББ
невралгични показатели: плексит, радикулит, дископатия
алергия на кожата: уртикария, псориазис
някои бъбречни и урологични заболявания и нарушения на храносмилателната система

Балнеологичният комплекс в Интерхотел Сандански е препоръчван от специалистите център за лечение и профилактика на остеопороза – генерализирана и следфрактурна, заболявания на опорно-двигателния апарат – артрози и артрозоартрити.
Изключително благоприятно въздейстиве при леченито на остеопороза оказва парафинолечението, което в нашия балнеологичен център се прилага по лекарско предписание под формата на локална апликация  върху болезнената зона.

Основен компонент в лечебните и превантивни програми е препаратът ТОРФОЗОЛ – уникална, патентована в България съставка. Торфозолът е природен торф /натурален биопродукт/. В състава на препарата влиза изсушен и смлян торф, обогатен с елементите флуор, силиций и магнезий. Подходящ е и при лечение на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система по лекарско предписание.Торфозолът се прилага под формата на процедури с минерални вани, като частична апликация върху засегнатите места.

Широко приложение в Интерхотел Сандански намира апаратната физиотерапия – ултразвук, магнит, импулсно поле, лазер, електрофореза.

Резервации:

0800 10 103 – безплатен на територията на България

Отдел „Резервации“:
тел. 0746 / 311 65, 311 62
моб. 0882 611 031
e-mail: reservations@ihsand.com

Отдел „Маркетинг“:
тел. 0746 / 311 36
e-mail: marketing@ihsand.com

Вашият коментар