Плажът с гореща вода в Нова Зеландия – необичайната СПА-дестинация

sv_vrach
Комплекс „Свети Врач“, Сандански
16.04.2012
Immagini 4479
Плочки за баня в свежи цветове с новата серия ColorUp на Marazzi
18.04.2012
Hot-Water-Beach-1

Нова Зеландия е чудесна страна, където всеки може да открие своето развлечение за душата.  Естествена природа, красиви гори и езера, удивителни ледници и неповторими планини.
Именно в Нова Зеландия ще откриете и едно от най-необичайните природни явления – плаж с гореща вода.
Hot Water Beach се намира на източния бряг на полуострова  Coromandel.  Водите на океана тук наистина са горещи. Природният феномен се обяснява се обяснява с това, че по времето на отлив на повърхността на океана се издига вода от подземен  геотермален извор.

За да се „попарят” в горещите води в естествения  спа-плаж  годишно пристигат близо 130 000 души.  Хората сами си създават условия, с които удобно и максимално да се възползват  от необичайната привилегия – да плажуваш в гореща минерална вода.


Почиващите си изкопават ями в пясъка, които постепенно  се пълнят с гореща вода, заради което тук е естествено да се ходи на плаж с лопата.  Импровизираните вани по нищо не отстъпват на луксозните си роднини в пет-звездните хотели, при това тук температурата на водата достига до 64 градуса по Целзий.

Охраната на плажа обаче винаги предупреждава посетителите от възможни изгаряния. Горещите води дори и по време на отлив, се намират недалече от плажа и е възможно изненадващи горещи вълни да залеят почиващите.


Вашият коментар