Гласувайте онлайн за своя фаворит в първия филмов фестивал WeartWater

Водна пързалка в Бразилия
Най-високата водна пързалка в света – Insalo, Бразилия
11.05.2012
Тече онлайн-гласуване за филмовия фестивал WeartWater
16.05.2012
We_ART_WATER_copia

Първото издание на WeartWater Film Festival, организиран от фондация We Are Water, привлече над 450 участници от 72 държави. Сред допуснатите до конкурса има и представители на България. Филмовият фестивал WeartWater е първото международно съревнование за кратки филмови форми, което представя творби, чиято цел е да се повиши съзнанието на световната общественост по въпросите на обезпечаването на вода и храна по света. Тези важни въпроси са избрани от Обединените нации за основна тема на Световния ден на водата 2012.  

Зрителите могат да гласуват за своя филм фаворит до 31 май. Те могат да направят това на официалния сайт на конкурса в интернет www.weartwaterfestival.org, където са публикувани всички допуснати до конкурса филми. Журито е съставено от личности от света на киното и литературата, както и от хора, работещи в сътрудничество с фондацията. В състава му са актрисата и певица Мариа де Медейрос, режисьорът и продуцент Исабел Койшет, кино режисьорът Рей Лорига и представителят на Организацията на обединените нации Карлос Хименес Ренхифо, секретар за Испания в Информационни център на ООН за Западна Европа (UNRIC). Журито ще избере най-добрия филм във всяка от трите категории на конкурса. Наградата на публиката ще получи филма, събрал най-много гласове в интернет.  

Победителите, чиито имена ще бъдат обявени през юни, ще посетят местата, където се изпълнява проект на фондацията и ще могат да заснемат документален филм за него. Също така, те ще вземат участие в заснемането на следващия филм на Исабел Койшет, както и ще получат още награди. Конкурсът има три категории: микродокументалистика (по реален или провизорен проблем), анимирани филми и филми заснети с мобилни устройства. Условие за включване в конкурса е участниците да имат навършени 18 години и да представят филм или видео с продължителност между 1 и 3 минути.

Вашият коментар