Завесата пред душа – странни идеи за дизайн

детска градина в блока
Детска градина в блока
21.05.2012
Турски плочки за баня на Kalebodur
Orientile – стилизирани ориенталски мотиви за банята
28.05.2012
Ексцентрични душ завеси


Завесата пред душа в банята се счита за безлична  вещ, която обикновено се използва с конкретна функция, да предпазва помещението от мокрите пръски.От този атрибут почти не се изисква доза естетизъм или дизайн, защото по подразбиране се счита за евтин и утилитарен. Така ли е в действителност. Наистина ли не е възможно завесата да се превърне в акцент или дизайнерска тема на интериора в банята, да даде стил и характер на помещението? Един кратък рисърч в мрежата доказва, че дизайнът на завесата за душа съвсем не е за пренебрегване. Има десетки и стотици примери за модели, които не просто внасят стил в пространството, но дори му придават характер, залепват му усмивка, предизвикват емоции на любопитство, недоумение и дори страх. Ето някои от най-странните завеси за душа в банята, които открихме в Интернет,някои от които можете да си поръчате  и онлайн.

Завесата говори

В банята рядко има място за литература. Ако обичате   да четете в стаичката за усамотение, може би ще поставите списания или книги до тоалетната или пък ще си поръчате вана с престилка от стелажи. Ето още един начин, банята да се сдобие с доза интелигентност – завеса с отпечатан монолог. Идеята е на американския писател документалист Дейв Егерс, който би могъл да придаде смисъл на този неодушевен предмет.

Ужас в банята
Тази завеса не се препоръчва за банята на деца под 14 години… Но пък е като истинска. Ако искате да получите от пестоя си под душ завидна доза адреналин, използвайте тази завеса за екран на своите визуализации.  Зрелищно допълнение към основния сценарий е стелката със стъпки от кръв.


Убийство под  душа
Още една сцена от филм на ужасите с тази завеса. Моделът се продава. Моделът се продава в Интернет на цена между 15 и 18 долара, в зависимост от материала.

Най-чисто е до Америций
Колко пъти ви се случвало това? Вземате си душ, изплаквате косата си и докато четете съдържанието, отбелязвате  натриевия сулфат. Разбира се, вие знаете, какво е това и как действа (ако внимателно сте слушали в час по химия). Ако ли не, о, ужас!
Всъщност вашето незнание може лесно да се запълни именно с тази завеса с Менделеевата таблица на химическите елементи. Тя със сигурност ще ви помогне, не само като захрани любопитството ви, но и като ви напътства и просвещава относно съставките, които използвате при ежедневния душ.

Зелен дизайн под душа
Авторката на тази боцкаща завеса Elizabeth Beucher демонстрира как действа нейното изобретение. Това не е обикновена завеса, а еко-регулатор за количеството вода, която използвате под душа. Големите шипове се влияят от водата и започват да се надуват, когато превишите допустимото количество при вземане на душ. За да се отскубнете от неприятната им прегръдка, трябва да спрете водата.

Джобове за завесата
Тази завеса има 40 полиетиленови джоба, които може да запълните с всякакви дреболии, нужни за тоалета. Или умело да включите пълнежа в интериора на банята.

Звезди под душа
Образите на световноизвестните звезди се бестселър в интериорния сценарий на градския дом. Ето завеса с лика на любимия Майкъл Джексън. Е, аз лично бих предпочела нещо по-така – като Том Круз например..но, това е въпрос на личен избор.

Урбан-дизайн
И още една любима тема в интериора, наложила се в постерите, тапетите, чиниите, а сега и в банята – световноизвестни градски забележителности.

Вашият коментар