Реките от спътник

Тоалетна виси от 15 етаж
Ужасяваща баня виси на 15 етаж над асансьорна шахта
16.05.2012
детска градина в блока
Детска градина в блока
21.05.2012

1.    Делтата на река Бецибука на о. Мадагаскар. (SPL / Barcroft Media)

На тези спътникови снимки делтите на реките удивяват с красивите си извивки, завои и възли, които наподобяват кръвоносна артерия на човешко тяло. Удивителните  спътникови снимки са модифицирани с цветове, за да се изрази и подчертае вида на природата, растителността и температурата на района.

2.    На тази снимка може да се наблюдава голямо разнообразие от форми – река Колорадо в Мексико. (SPL / Barcroft Media)

3.    Делтите се образуват от водосбора на реките, които се вливат в морето. Думата произлиза от гръцката буква „делта” , която е с форма на триъгълник, най-често срещата форма на делта в света. НА снимката: Бамбетука, Мадагаскар. (SPL / Barcroft Media)

4.    Делтата при архипелага Бижагош, Западна Африка. (SPL / Barcroft Media)

5.    Делтите могат да обхващат огромни екосистеми, включително и блатисти местности. На снимката делтата на река Мисисипи, САЩ. (SPL / Barcroft Media)

6.    Делтата на река Ганг и Брахмапутра. Тя заема голяма територия на юг от Бангладеш и Източна Индия, един от най-гъсто населените райони на земята. (SPL / Barcroft Media)

7.    Това е отличен пример за важността на речните делти по пътя на доставка на нужните човешки ресурси, включително за плодородността на земите и възможностите за риболов. На снимката: Ганг, Бангладеш. (SPL / Barcroft Media)

8.    Животът при делтата може да е опасен. Обикновено те са разположени в ниското и често биват потапяни във вода. Те са много чувствителни към повишаване на морското ниво. На снимката: делта в залива Папуа, Нова Гвинея. (SPL / Barcroft Media)

9.    Делтата на Амазонка, Бразилия (SPL / Barcroft Media)


10.    Измененията делтите на реките често за причина за циклони. Причините могат да са както природни, така и човешки. Повишението на морското равнище често се свързва с глобалното затопляне  и вероятно е най-съществената причина за изменение на речните делти. На снимката: река Макензи, Канада. (SPL / Barcroft Media)

11.    Делтата на река Юкон, Аляска. (SPL / Barcroft Media)

12.    Делта в Шанхай на река Яндзъ. (SPL / Barcroft Media)

13.    Делтата на Гнг в Бангладеш. (SPL / Barcroft Media)

14.    Делтата в Кайро, Египет. (SPL / Barcroft Media)

15.    Делтата на Волга, Росия. (SPL / Barcroft Media)

16.    Делтата на река Лена, Росия. (SPL / Barcroft Media)

17.    Делтата на река Хатанга в Сибир, Росия. (SPL / Barcroft Media)

18.    Делтата на Лена, Росия. (SPL / Barcroft Media)

19.    Делтата на река Амазонка. (SPL / Barcroft Media)

20.    Делтата на река Лена, Росия. (SPL / Barcroft Media)

Източник

Вашият коментар