Ужасяваща баня виси на 15 етаж над асансьорна шахта

Тече онлайн-гласуване за филмовия фестивал WeartWater
16.05.2012
Реките от спътник
20.05.2012
Тоалетна виси от 15 етажВ този интериорен дизайн със сигурност има и нещо комично. Първосигналното чувство обаче, което не те напуска дълго време, щом си посетил тоалетната на луксозния пентхаус  е… страх. Страх да стигнеш до тоалетната чиния, страх докато седиш на нея, ужас при всяко сваляне на поглед към пода.Автор на ужасяващия интериор е  Hernandez Silva Arquitecto (Ернандес Силва Arquitecto), който вижда шанс за атрактивен  ре-дизайн  на асансьорната шахта, включена в пространството на това жилище.  Той всъщност включва празнотата на шахтата като я осветява и покрива със стъклен под.


Пространството над нея затваря в квадрат и обзавежда като тоалетна.
Обзавеждането на самата тоалетна  е почти комично обикновено. Бяло-червеният силует странно контрастира на студената празнота под пода и предизвиква ледени тръпки на несигурност по тялото, досущ като при филм на Дейвид Линч.


Над интериора на луксозния пентхаус работи дизайнерското студио  Hernandez Silva Arquitectos . Жилището се намира на 15-тия етаж на сграда в колониален стил в стил 70-те в Гвадалахар, Мексико.  Основната задача на архитектите е да създаде съвременен и внушителен проект без да за губи романтиката и историческата ценност на сградата.
Носещите колони и арки позволяват на архитектите да се избавят от излишните стени и да разширят пространството както и да се поставят панорамни прозорци без рамки. Така пентхаусът  с четирите спални се превръща в отворен лофт. Дневната зона е отделена от нощната.

Дневната, кухнята и трапезарията са обединени и са ориентирани с гледка към парка. В противоположната част се намират основната спалня, в близост до която е проектирана стая за почивка и гостна.  Централното пространство е разделено от дълъг коридор на две части, скрити зад бели и червени гланцирани стени. Червената стена отделя кухнята и дневната, а бялата покрива стълбата и асансьора.

Най-интересното решение в жилището е стъкления под на тоалетната, проектирана над асансьорната шахта на сградата.

Вашият коментар