Orientile – стилизирани ориенталски мотиви за банята

Ексцентрични душ завеси
Завесата пред душа – странни идеи за дизайн
22.05.2012
дизайнери от Черга на Sofia Design Week в Експо Баня София
Български дизайн в Експо Баня София в рамките на Sofia Design Week
18.06.2012
Турски плочки за баня на Kalebodur

Турски плочки за баня на Kalebodur

Ориенталската стилистика е изключително актуална в дизайна на съвременната баня и Spa. Характерните цветове, флоралните фигурални композиции, изящните плетеници, характерни за източната стилистика и днес се възприемат като приятен успокояващ и създаващ усещане за лукс дизайн.


Турски плочки за баня на Kalebodur


Един от водещите турски производители на керамика CAnakkale  Seramik вече има световна популярност по отношение на сериите за стенна и подова керамика в характерен ориенталски стил. На последното турско изложение Unisera2012, което се проведе през март в Истанбул компанията представи с марката си за стенна керамика Kalebodur най-новата си и  впечатляваща дизайнерска колекция, наречена Orientile.


Турски плочки за баня на Kalebodur

Orientile позволява красотата на миналото може да бъде пресъздадено върху стените, но чрез една интересна модерна интерпретация. В рисунъка на плочките фино се съчетават модерната графика на минимализма и цветната плътност и пищност, характерни за ислямското изкуство.

Турски плочки за баня на Kalebodur


Благодарение на специалната си геометрия и характерен релеф на стените може да се придаде дълбочина и триизмерност, което от своя страна дава възможност за множество комбинации и решения.

Турски плочки за баня на KalebodurКолекцията Orientile  е за тези, които желаят да създадат нова, оригинална среда с интелигентни препратки към миналото.

Турски плочки за баня на Kalebodur


Керамиката на Kalebodur и  CAnakkale  Seramik  се предлага от „АБ Витра”

Вашият коментар