SPA в дневната – с басейн под пода

300412AA7_3_1
Обявиха наградите в първия български конкурс HOME SPA DESIGN 2012 за проект на домашна СПА-зона
21.06.2012
Roca_Madrid_Gallery
Gallery Roca с награди за дизайн и интерактивно оформление
22.06.2012
Интериор с басейн в хола

Когато стане дума за домашно SPA, обикновено си представяме голямо пространство с басейн баня, душове, зона за релакс, излаз към двора на дома. Всички тези елементи може да съществуват, но да са разположени в ограниченото пространство на  една стандартна дневна.

Предлагаме ви едно интересно решение на СПА-зона в дневната, реализирано по проект на студиото Weir Phillips Architects. Апартаментът се намира в жилищна кооперация с вътрешен двор в Нов Южен Уелс, Австралия.
Басейн в средата на хола, при това скрит под килима – да идеята  е малко шантава, но само на пръв поглед.


Всъщност архитектурното решение е не само оригинално, но и функционална. Басейнът е направен така, че от него да се излиза към вътрешния двор на къщата. Същевременно се затваря със стъклен покрив. Така през зимата връзката с водата е само визуална, но може е съвсем да изчезне, ако подът се покрие с килим.

Дневната зона около басейна е тематично обзаведена с мебели, които напомнят за плажа – висящи кресла, диван като шезлонг. Килимите в останалата част на хола също повтарят с визията си лазурната  водна повърхност на басейна, о остъклените горни етажи и стълбището осигуряват максимален простор и светлина в пространството.


Вашият коментар