София и Банкя с договори за 114 мил. лв. за ВиК

banja_idei10
МОСВ договори 2,7 милиарда лева в сектор „Води” по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”
09.08.2012
СПА на пристанище в Монреал
Спа-салон в стар кораб на пристанището в Монреал
10.08.2012

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на София Йорданка Фандъкова подписаха в началото на август в Банкя три договора за изграждане на колектори и канализационна мрежа на територията на Столична голяма община, предаде БТА.

Общата стойност на проектите е за 114 млн. лв., като самото строителство се очаква да започне в началото на 2013 г. и да приключи до края на 2014 г. Ще бъдат построени 54 километра канализация и 18 км водопроводи.

Договорите са за създаване на инженерна инфраструктура в части от София и в кварталите Банкя, Градоман, Михайлово, Вердикал и село Иваняне. Предвижда се да бъде построен и дубльор на единия от колекторите на Владайската река.

„В последно време министър Нона Караджова е като Дядо Коледа – върви из страната и раздава пари“, шеговито посочи кметът Йорданка Фандъкова при днешното подписване на договорите.

„С подписването на днешните договори постигаме договаряне на средствата в сектор „Води“ по оперативната програма „Околна среда“ от 108%. Това е добре свършена работа от общините, министерството, ВиК дружествата и всички наши партньори“, каза министърът на околната среда Нона Караджова.

Статистиката на общината сочи, че за периода от 2006 до 2011 г. на територията на София са изградени 64 километра канализационна мрежа и 197 километра водопроводи. Според заложената за тази година програма се предвижда да бъдат въведени в експлоатация нови 37 километра водопровод и 20 км канализационна мрежа, добави Фандъкова.

Вашият коментар