Гранд хотел Поморие

Поморийска кал - характеристики
Характеристика на лечебна кал от Поморийското езеро
03.03.2013
СПА хотели в Поморие
SPA хотел Марина Холидей Клуб
03.03.2013
СПА хотели в Поморие


Гранд хотел Поморие се намира в североизточната част на гр. Поморие, на 15 минути от Международно летище Бургас и на 15 минути от най-големия черноморски курорт Слънчев Бряг.

Хотелът е разположен между бреговете на Соленото поморийско езеро и Черно море и представлява уникална комбинация от хотелски комплекс, лечебно-възстановителен и уелнес център, футболен стадион и спортна зала.

Комплексът посреща с първокласно обслужване, луксозно настаняване, персонално внимание.

Спокойната и стилна атмосфера от фоайето се пренася в просторни стаи и апартаменти в меки тонове и стилен дизайн. Всички те са с югоизточно изложение, изглед към морето и хотелския парк. Атмосферата им допринася за цялостното усещане за хармония и релакс през почивката.

Гранд хотел Поморие разполага със  70 стаи с едно легло, 80 стаи с две легла, 4 стаи, приспособени за хора с увреждания, 19 апартамента и 2 Президентски апартамента, които ще отговорят на очакванията за пет-звезден лукс и комфорт.

Спа и уелнес

Спа и уелнес сектора на лечебно-възстановителния комплекс на Гранд хотел Поморие е много добре организиран и луксозно обзаведен. Разполага със:

• финландска сауна
• руска сауна
• ледена стая
• турска баня
• парна баня
• разсул терапия /комбинация от кална апликация, солариум и парна баня/
• Кнайп пътека /разходка с редуване на студени и горещи вани за крака/

Луголечение

Компресите с луга, парафин и фанго-парафин имат силно изразен противовъзпалителен, болкоуспокояващ ефект за приложение при болки в кръста, колената, раменните стави, ръцете. За тяхното прилагане лечебно-възстановителния комплекс на Гранд хотел Поморие е оборудван с последно поколение техническо оборудване.

Калолечение

Поморийското солено езеро се е образувало след катастрофално земетресение, близо осем века преди новата ера. Лиманната кал, която то образува от векове, се използва за лечение и облекчаване на над 45 вида заболявания на опорно-двигателната, нервната и половата система на човека поради своя богат на водород, магнезий, хлор, калций, натрий и сулфати състав.

Прилаганите в Балнехотел Поморие кални процедури са със силно изразен противовъзпалителен болкоуспокояващ ефект и подобряват обмяната на веществата в целия организъм. Подходящи са за лечение на болки в коленете, тазобедрените стави, кръста, гръбначния стълб.

Едно от уникалните свойства на калта от Поморийското солено езеро е изключително положителният ефект, който оказва върху половата система на човешкия организъм и лекуването на безплодие. Гинекологичните кални апликации са подходящи за лечение на женската полова система – аднексити, параметрити, стерилитет.

Секторът по калолечение разполага с 18 индивидуални кабини за кални процедури и две ВИП помещения, оборудвани с вани, които поемат пациента от изправено положение и засилват ефекта от калната процедура чрез комбинацията й с вълново движение, напомнящо това на морската вода. Калта се доставя до сектора директно от Поморийското солено езеро чрез специално проектирана за целта система за калопренос.

Секторът разполага и с пациентен лифт, което позволява безпроблемното прилагане на кални вани и апликации и на хора с увреждания.

Басейни

Гранд хотел Поморие разполага с пет басейна, които ще позволят на нашите гости целогодишен флирт с водата и нейните лечебни качества.

В парка на хотела са разположени три открити басейна като единия от тях е отопляем през зимния период и има топла връзка с 16-местно джакузи и детски басейн във вътрешността на хотела.

Уникален за страната ни е закрития солен плувен басейн с вода от извор Поморие. Тази вода извира от 70м. под земята, което обуславя нейната чистота. Тя е в пъти по солена от морската и има силно изразен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. Подобрява обмяната на веществата в целия организъм. Подходяща е за лечение на болки в коленете, тазобедрените стави, кръста, гръбначния стълб.

Контакти

Гранд хотел Поморие

гр. Поморие, ул. „Проф. Стоянов“ №5
GPS: 42.566752, 27.638032
тел.: +359 596 288 88
факс: +359 596 288 89
Email: reservations@balneohotelpomorie.com

Вашият коментар