Водата и стареенето

Кръгът „Банкя” готви нов удар
15.04.2013
Живата и мъртвата вода – как да я употребяваме
15.04.2013
banyan_tree_bintan_hqroom_ru_14


Стареенето е вечното проклятие на човечеството. Човек безпомощно очаква неговото тяло де се състари и да за губи жизнената си сила и енергия. Човекът се опитва да забави този процес с помощта на различни методи. Използват се препарати от билки, физически упражнения, разнообразни диети и други популярни средства. Но всички те не водят до успех. И тъй като тялото на човек на 705 се състои от вода днес учените съсредоточават вниманието си върху ролята на водата в процеса на стареене. Водата все още е най тайнствената течност на земята, и ден след ден ние откриваме някоя от нейните тайни.

Повечето учени считат, че процесът на стареене започва веднага след раждането. Всяко човешко тяло произвежда отпадъци от жизнения си процес, от които е задължително напълно да се избави. Ако това не се случи отпадъците остават в тялото, стават отровни и образуват токсини.Френският физик  Алексий Каррел открил, че клетката е безсмъртна: при условие обаче, че клетъчната течност се попълва, а шлаките се изхвърлят от организма, тя може да живее вечно. За да докаже това друг учен, Д.А. Кемел в продължение на 28 години поддържал сърцето на едно пиле. Той успял да направи това като внедрил в сърцето на пилето алкален разтвор, който сменял всеки ден. Благодарение на това вътрешно клетъчните течности запазили умерено ниво на концентрация, а тъй като разтворът се сменял всеки ден шлаките напълно се изхвърляли.


Що се отнася до човек, тъй като тялото му е 70% вода, то е лесно да се проумее важната й роля за отделителната система. Водата е силен разтворител и може да пренесе различни вещества , необходими за тялото, като минерали, кислород, хранителни вещества, водни продукти и др. Ето защо се счита, че тайната за съхраняване на младостта на тялото е в необходимостта от пиене на вода – в правилно количество и необходимото качество. Сан Ван  (Sang Whang) в своя бестселър „Върнете назад стареенето“ заявява, че стареенето е противоестествено и то може напълно да се спре, ако приемаме вода с необходимото качество.

Козметологията  потвърждава, че стареенето започва от кожата, затова и съветва да я овлажняваме с различни кремове, лосиони, масла. Но повърхностното овлажняване не може да замени вътрешното. Нашата кожа има способността  да отделя потта и така да понижава и регулира температурата на тялото. Затова и обезводняването първо се проявява на нашата кожа.  Кожата първо става суха и потъмнява, превръща се в основа за бръчки. Следва изтъняване на капилярното й кръвообръщение, което трябва да й придава здрав цвят.

Жените, които знаят как да се противопоставят на стареенето се крият от слънцето и вятъра и пият повече вода.

При мъжете кожата е по-груба от женската, затова и е по-малко податлива на обезводняване.  Освен това за да поддържат космите  на лицето мъжките хормони активно захранват кожата с кръв. Но и това не спасява мъжете от бръчки.

Най-големите дразнители за кожата са препаратите за миене. Препоръчително е работата с тях да се извършва със защитни ръкавици. Но още по опасни са остатъците от перилен препарат по бельото, който при изпотяване си взаимодейства с тялото и може да образува раздразнение по кожата.

Моханти Р. „Лечебная сила воды. Секреты индийских мудрецов“

Източник

Вашият коментар