Водопадите в България вече събрани във фото пътеводител

Родопите кандидат за Гинес – за най-много чешми
25.04.2013
lilia_i
Глобално затопляне и преди 200 години
06.05.2013
Copyright  RAVAK a.s.

Книгата съдържа 300 снимки на известни и не толкова популярни водопади и подробно описание на маршрутите

Първата книга – фото пътеводител на българските водопади, е вече факт от началото на месец март. Това е единственото печатно туристическо издание у нас, което включва авторски снимки на 60 от най-красивите водопади в страната и подробно описание на всеки от тях.      
Пътеводителят събира на едно място както добре познати туристически дестинации, така и слабо известни, но изключително атрактивни водни каскади. 300 уникални снимки на водопадите дават представа за тяхното разположение, мащаб, сила на водния пад и заобикаляща растителност през различните сезони на годината.

В книгата може да се намери ценна информация за:

  • за достъпа до водопада – GPS координати, описание на маршрута: изходна точка, специфика и степен на трудност на трасето, флора и фауна, наличие на обособени места за отдих по пътеката и други. Наред с това, авторът съветва кое е най-подходящото време през годината за разходка около водната каскада;
  • практични съвети как се снимат водопади;
  • любопитни интервюта с шестима от най-добрите пейзажни фотографи у нас, които споделят опита си.
  • Отделен раздел в книгата разкрива интересни и непознати факти за лечебната сила на този воден природен феномен.

Наред с информацията за водопадите, фото пътеводителят описва и най-атрактивните природни и исторически забележителности в района около водните каскади, което го прави чудесен източник на идеи за разходка в свободното време.

Книгата е логично продължение на специализираната страница за водопадите в България – www.waterfallsbg.info, която се радва на над 100 хиляди посещения годишно и улеснява любителите на природата в избора им на разходка наоткрито.
Повече информация за „Фото пътеводителя на българските водопади“ е достъпна на интернет страницата http://www.waterfallsbg.info/kniga

Вашият коментар