Живата и мъртвата вода – как да я употребяваме

banyan_tree_bintan_hqroom_ru_14
Водата и стареенето
15.04.2013
28 000 реки са изчезнали от картата на Китай
16.04.2013Народното съзнание от векове е увековечило в приказките понятията  „жива“ и „мъртва“ вода. Колко чудеса са извършени с тяхна помощ! Не случайно руската пословица гласи „С мъртва вода се лекувай – плътта и месата се срастват, с жива вода се лекувай – мъртвите оживява!


Има обаче не само фолклорни, но и напълно реални доказателства за излекуване на различни болести с помощта на „жива“ и „мъртва“ вода. Например многократно описваното от различни автори излекуване на ставрополския изобретател Л.Кратов от радикулит с помощта на „жива“ вода, получена с помощта на неговото изобретение.


Какво е „мъртва“ и „жива“ вода?

„Мъртвата“ вода е застояла вода, а също така и прекипяла и дестилирана, т.е. тази, която е лишена от живителната си енергия. „Живата“ вода – това е водата от планинските реки и водопади, стопената вода, т.е. структурираната, обогатена с природни компоненти.Можете да си приготвите „Жива“ и „мъртва“ вода и вкъщи. Ето как:
Сипете в стъклена дамаджана вода – около 3-5 литра и сложете стъкленицата в брезентов чувал. Важно е съдът да не бъде докрай запълнен с вода. Водата може да е всякаква – чешмяна, кипнала, от кладенец. Пуснете в течността електроди – един в дамаджаната, другия в чувала и ги включете в мрежата. След 5-10 минути активираната вода ще е готова. Остава ви само да изключите електродите от мрежата и да ги извадите.

Водата, която е била около положително заредения анод- т.нар. кисела среда, е „мъртва“ (нейното pH = 4—5 ед.), защото киселата среда забавя и прекратява жизнеспособността. А сладката вода, образувана около катода – това е „жива“ вода ( pH = 1—11 ед.), защото алкалната среда подобрява жизнената активност. И ако „живата“ – светла, мека и с приятен вкус вода може да се съхрани поне седмица, то „мъртвата“ вода, която е кафеникава на цвят, с характерна миризма и кисел вкус, се запазва само 2-3 дена.

„Мъртвата“ вода е отличен атисептик. Може да се използва като лечебно средство при болки в ставите, хипертония, нарушение на обмена на веществата. „Живата“вода пък действа благоприятно на процесите на храносмилане, нормализира кръвното налягане.

Ако сте склонни към повишаване на кръвното, например, пийте сутрин преди закуска и вечер преди вечеря по  чаша „мъртва“ вода. Ако хипертоничният пристъп не минава, пийте вода три пъти на ден, докато кръвното се нормализира.
При ниско кръвно налягане пийте сутрин и вечер по чаша „жива“ вода. Ако се налага, пийте водата в продължение на седмица.

Живата и мъртвата вода могат да се използват в козметиката , така и за лечение на различни болести: разширени вени, язви, радикулит, артроза и артрит, простуда и дихателни болести, травми, гнойни рани, болки в главата и зъбите.

При грип трябва 8 пъти дневно да правите промивки на носа и гърлото с „мъртва“ вода, а през нощта да пиете жива вода. За ден-два грипа ще мине. Ако сте се разболели от ангина, то в продължение на три дни 5 пъти през деня след ядене промивайте гърлото с „мъртва“ вода и след всяка промивка пийте жива вода. През първия ден температурата ще се понижи, а след три дни ще сте здрави.

Имате кашлица– два дена под ред4 пъти в деня след ядене пийте чаша „жива“ вода. Кашлицата ще премине.
Главоболие и зъбобол също се лекуват с вода. Когато ви заболи глава намокрете болната зона с „мъртва“ вода, изпийте чаша вода и легнете. За час болката ще премине.

За да отнемете зъбобола за 5-10 минути се жабурете с „мъртва“ вода. При ревматични болки или при радикулит, които често идват внезапно, в течение на ден пийте чаша „жива“ вода три пъти на ден. Болката може да мине и за час. Ако все пак продължава, не спирайте да пиете вода. Можете да разтриете болното място с подгрята „мъртва“ вода и да си направите с нея компрес.

Болките в ставите на ръцете или краката се причиняват от отлаганията на соли. В продължение на два дни 30 мин. Преди хранене пийте чаша „мъртва“ вода и разтривайте болните места с нея. През нощта можете да си направите компрес с такава вода. Болката преминава за ден, но лечението може да продължите и повече. В случая гимнастиката ще направи лечението още по-ефективно.

Отоците на ръце и крака може да са предизвикани по различни причини. В подобни случаи пробвайте следната рецепта: три поредни дни 4 пъти на ден 30 мин. Преди хранене и през нощта  пийте вода при следната схема:
1 ден – чаша „мъртва“ вода;
2 ден – чаша „мъртва“ вода;
3 ден – по чаша „жива“вода.
Отоците постепенно ще спаднат и преминат.

Различните гнойни възпаления, алергии, дерматит, херпес и гъбичните заболявания също може да се лекуват с вода.

Ако гнойната рана не е узряла, обработвайте я с топла „мъртва“ вода и направете компрес с нея. Ако гнойта вече е избила и тече, то промийте раната с топла „мъртва“ вода и наложете превръзка. През нощта пийте чаша „Жива“ вода.

С алергията и алергичният дерматит обикновено е трудно да се справим. Пробвайте с вода. В продължение на три дни промивайте носа, устата и гърлото с „мъртва“ вода (за предпочитане след ядене), а след промивката пийте чаша „жива“ вода.
Борбата с упоритите гъбички също може да водите само с едно основно средство – вода. Нужно е просто редовно да ги промивате с гореща вода и сапун. Разтривайте ги с вода на сухо, а след това 5-8 пъти дневно ги обливайте с топла „мъртва“ вода. Лечението трябва да продължи 4-5 дни, а ако е нужно и по-дълго.

Водата ще ви помогне да се избавите от някои козметични проблеми. Ежедневното сутрешно и вечерно измиване с „жива“ вода ще избистри кожата на лицето. Нужно е 2-3 пъти с прекъсване в продължение на 1-2 минути да наплискате лицето, шията и ръцете с „жива“ вода. Мъжете могат да правят това след бръснене, вместо одеколон.  Искате да се избавите от бръчките? Правете компреси с „жива“ вода като ги държите около 10 – 20 минути. Ако кожата ви е суха, то първо измийте лицето с „мъртва“ вода и после направете компреса.

Акнето е вечният проблем за тийнеджърите. Мийте сутрин и вечер лицето с гореща вода и сапун, като го разтърквате с гореща „мъртва“ вода. Добре е през това време да пиете и по чаша „мъртва“ вода. Постепенно пъпките ще изчезнат.

При окапване на косата и начална фаза на оплешивяване правете така. Веднъж в седмицата след измиване на косата с шампоан, втрийте и промийте с топла „мъртва“ вода., а след 5-8 минути с топла „жива“ вода. След процедурата оставете косата сама да изсъхне.Допълнително всяка вечер с леки масажиращи движения втривайте в кожата на главата „жива“ вода.
Повтаряйте този цикъл в продължение на 1-1,5 месеца. Като резултат корените на косата ще укрепнат и косопадът ще изчезне.
За профилактика пийте всеки ден 15-20 мин. Преди ядене по чаша „жива“ вода. С такава вода между другото може да поливате растенията. Може също вечер след ядене да изплаквате устата с „мъртва“ вода и да изпивате чаша „жива“ вода.

Ларина М. М. „Лечебные свойства воды. Смотри что пьешь.“

Източник

Вашият коментар