Кои ще са победителите в конкурса Ideal Standard баня на годината 2012?

„Шанс за щастливо бъдеще“ – Компонент 2
29.03.2013
ВЪЗМОЖНОСТИ 2020: НА ПРАГА НА НОВИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД
02.04.2013
Ideal Standard /Баня на годината 2012

Финалните презентации на авторите на номинираните бани ще се състоят на  3 и 4 април 2013г. в София

Специален гост на събитията ще бъде Ахим Пол –
председател на журито на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012 и управляващ партньор на водещото дизайнерско студио в областта на индустриалния дизайн Artefakt


Финалните събития на конкурса Ideal Standard баня на годината 2012 ще се проведат на 3 и 4 април 2013г. в София. Деветото издание на конкурса ще завърши с програма в два дни, която включва представяне на номинираните 3D проекти на бани, презентация на водещия дизайнер Ахим Пол (студио Artefakt), дискусионен панел с участие на дизайнери, архитекти и медии, и ще завърши с церемония по обявяване и награждаване на победителите. По време на финалните събития под един покрив ще се съберат млади и утвърдени професионалисти дизайнери и архитекти, медии, представители на Ideal Standard и партньори на „Идеал Стандарт – Видима” АД – организатор на конкурса.
Финалните събития ще стартират на 3 април с представяне на десетте номинирани 3D проекта на бани. Техните автори ще ги защитават пред творческото жури на конкурса, под председателството на водещия дизайнер Ахим Пол (студио Artefakt).


Членове на журито са арх. Албена  Владимирова-Андреева, арх. Пенка Станчева, Величко Великов (CHERGA), Владислав Василев (DIBLA), Мариана Китанова (арт-директор на сп. „Наш дом”) и Лазар Лазаров – търговски директор за Клъстър България на Идеал Стандарт Интернешънъл.

Представянията ще се проведат в присъствието на финалисти от предходни издания на конкурса, колеги дизайнери и архитекти, и журналисти.

Програмата на втория ден от финалните събития включва презентация на Ахим Пол на тема “Trend World Europe” и дискусионен панел с участието на български дизайнери, архитекти и медии на тема „Как дизайнери, медии и Ideal Standard допринасят за създаване на красиво жизнено пространство”.


Вечерта на 4 април ще завърши с церемония по обявяване и награждаване на победителите в деветото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012.

Творческото жури на конкурса ще излъчи победители в двете категории –   „Идеалната баня за моето семейство” и „Моята баня – това съм Аз!”.  Авторите на проектите, спечелили приза „Ideal Standard Баня на годината 2012” ще бъдат наградени с посещение на специализираното изложението за дизайн „100% Design 2013” в Лондон и с допълнителни награди от организаторите.

Онлайн потребителите също имаха възможност да изберат своите фаворити и дадоха над 5000 гласа на официалния сайт на конкурса www.banianagodinata.com. Проектите, спечелили любовта на публиката, ще бъдат обявени на 4 април, по време на официалната церемония по награждаване. Носителите на приза Ideal Standard Баня на публиката 2012 ще бъдат наградени с пропуски за всички събития на Sofia Design Week и Sofia Architecture Week през 2013г. и с допълнителни награди от организаторите.

Деветото издание на конкурса се провежда под надслов “В търсене на идеалната баня…” В конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012 участват авторски 3D проекти на бани, създадени с предлаганите от марката Ideal Standard продукти.  В конкурса участват млади професионалисти в областта на интериорния дизайн и архитектурата, продуктов дизайн, пространствен дизайн, инженерен дизайн, индустриален дизайн, приложни изкуства.
Официални медийни партньори на конкурса са сп. „Наш дом”, „Едно – платформа за изкуства, култура и начин на живот”, в-к „Строителство Градът” и „Градът Медиа груп”, Banispa.com, Jobtiger.bg и Jobtiger.tv, Dir.bg.
Пълна информация за конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012 е публикувана на официалния уебсайт www.banianagodinata.com. За актуална информация следете FB страницата Ideal Standard Баня на годината.

За конкурса Ideal Standard Баня на годината
Конкурсът Ideal Standard Баня на годината отличава най-добрите в дизайнерските решения за баня, които се характеризират с творческо използване на продуктите Ideal Standard, характерна атмосфера и стил, хармониращи естетика и практичност, нетрадиционни и оригинални хрумвания.
Началото на конкурса Ideal Standard Баня на годината е поставено през 2004 г. и оттогава се провежда ежегодно.

За Ахим Пол
Ахим Пол е управляващ партньор на водещото дизайнерско студио в областта на индустриалния дизайн Artefakt. Завършил е индустриален дизайн в Университета по приложни науки в Дармщат през 1989 г. и по-късно същата година основава Artefakt заедно с Томас Фигел, с когото си партнират до ден днешен.
През последните 10 години Ахим и неговия екип работи в тясно сътрудничество с Идеал Стандарт Интернешънъл по над 90 проекта. Сред по-значимите колекции са Moments, Tonic, Daylight, Active, Senses, SimplyU, Melange, Ceraplus, Attitude, Ultraflat и Slimline.
Дизайнът на Artefakt е получил досега множество международни награди като над 70% от развитите и реализирани продуктови проекти на студиото са били наградени. Сред тях са продукти от сериите Melange, SimplyU на Ideal Standard, както и велосипеда Cranyon Speedmax CF (използван от състезатели по триатлон), офис мебелни системи на Planmoebel, опаковки за различни козметични продукти и др.

Вашият коментар