Лековит извор тече в стая в димитровградско село

16 000 мъртви прасета и 1000 трупове на патици извадиха от реки в Китай
16.04.2013
hidrosalud_06
Световен ден на земята в детска градина 13 „Звездичка”
23.04.2013
hidrosalud_03

баба Василка

Водата тече от три струи и лекува от безплодие, очни и кожни болести. Открива го баба Василка преди повече от 50 години след пророчески сън.

През 1970 г. баба Василка сънува трима светии: Василий, Йоан и Григорий. Те й казват, че под стаята й има лековита вода. Обяснили й, че преди 600 г. на мястото на нейния дом е имало манастир. Още на следващия ден жената извикала майстори, които да направят чешма в собствената й стая. Течността, която накрая бликнала от недрата на земята обаче се разделяла на няколко струи. Затова баба Василка накарала водопроводчиците да я пуснат през три крана.

С течение на времето мълвата за чудотворните извори се разнесла из страната и все повече хора прииждали в село Добрич. Василка не връщала никого. Напротив, питала всеки от какво страда, давала му съвети, казвала му молитви. Единият чучур церял от безплодие, другият – болни очи, третият – кожни болести, разказват пациенти. Водата често помагала и при други здравословни проблеми.

Василка не взимала нито един лев от хората, които идват да си наточат от лековитата течност. Тя съветвала страдащите от различни болежки да пият от нея три поредни дни, точно в 13:30 ч. Преди и след това трябвало да прочете молитва, защото вярата била неразделна част от лечението.

Същите напътствия дава днес и Гроздана, дъщерята на Василка. Наследницата на родната Майка Тереза е направила параклис от стаята на своята родителка. Но отново не иска и лев от хората, които да облекчат болките си. Гроздана е поставила икони на тримата светии, които се явили на майка и преди 40 години. Василка  беше покосена от инсулт на 91 г., без преди това да е боледувала сериозно. Къщата й продължава да е пълна с хора, мнозина понякога се връщат по няколко пъти, за да вземат лечебна вода и за свои близки.  

Източник

Вашият коментар