Бърз ремонт на тоалетната

Бели плочки с ретро дизайн
Бели плочки с археологически акцент
07.05.2013
ARMANI_ROCA_5b
Колекцията за баня Armani / Roca в България
09.05.2013
бърз ремонт на тоалетната

before and after
Тази тоалетна е в отчайващ вид, когато собствениците на дома се настаняват в него под наем. Как да се направи бърз ремонта на тоалетната за малко пари? – това е основна грижа на новите стопани. Целта е ремонтът да се осъществи без допълнително разбиване, без промяна на водопроводната инсталация и без големи преустройства в жилището. Ремонтът на тоалетната трябва да е козметичен и преди всичко евтин.


Ето основните действия, които предприемат стопаните при ремонта:

–    Демонтаж на санитарното оборудване. Старата мивка и тоалетната чиния с пластмасовото казанче се демонтират и изхвърлят.

–    Плочките на пода се отстраняват. Тапетът  се смъква от стените .

–    Прозорецът в тоалетната се запазва, защото собствениците преценяват, че дограмата е здрава и в нея има още живот.

–    Монтаж на новото санитарно оборудване. Избират се и се монтират нови тоалетна чиния и мивка, които запазват разположението си преди ремонта. Новата тоалетна чиния е порцеланова и от типа моноблок. Моделът е два пъти по-икономичен на водата от предишния. Мивката е кръгла и компактна. Избран е модел за окачване на стената. Мивката е в комплект с метален ринг за хавлии, удобно решение особено за малки пространства.

–    Облицовка на пода и стените в тоалетната. Избраните облицовки оформят интериора на тоалетната. Водещата интериорна стилистика е шах-матна комбинация в черно и бяло. Пространството е тясно, но достатъчно високо. Заради подходящата облицовка на стените тоалетната визуално става по-широка.Ето основните декораторски трика:
–    Подът е облицован с дребна мозайка в бяло и черно, която създава представата за широк, почти квадратен под;
–    Стените са облицовани в тесни и дълги плочки изцяло в бяло. Облицовката на стените е до средата като се оформя бордюр. С този трик пространството се разширява визуално, но и бюджетът е по-нисък, защото се пести от плочки до тавана.
–    Стените до тавана се шпакловат идеално и се покриват с плътна черна боя. Така се подчертава шах-матната черно-бяла стилистика.
–    Домашен уют и усещане за лукс придават на тоалетната картините с хубави дървени рамки, огледалото и аксесоарите с класически дизайн.


Всичко останало е въпрос на почистване.

Източник


Намерихте ли си малка мивка за тоалетната? Разгледайте моделите в нашия е-магазин.

Вашият коментар