Водна завеса срещу градския шум

Кръгла вана Jacuzzi
Кръгла вана – ново от Jacuzzi
15.05.2013
Идея за интериор на плосък покрив
Отводняване на плосък покрив – възможните решения
17.05.2013
Водна завеса - идеи

водна завеса - видове

Тих, монотонен ромон на поточе, барабанен звън на капки дъжд, ритмичното бълбукане на извор – това се все образи, които от хилядолетия са изпитано средство за покой, отмора и релакс. Те са толкова изумително ефективни, че действат даже  при медитация – при затворени очи. Когато сме в непосредствена близост до водата обаче, тя ни въздейства на всички сетива – на слуха, на очите, на обонянието, на кожата; възприемаме я като приятна свежест с аромат на чистота, в която погледът ни сякаш потъва.

Водна завеса в интериора

Водната завеса – това техническо съоръжение стана особено популярно напоследък. Преди всичко заради „принадената му стойност“ – чрез него планинският водопад и студеният ручей буквално влизат в градското жилище или пък сякаш естествено се настаняват в двора на къщата като създават усещане за нереално откъсване от градската действителност.
Водната завеса с нейните декоративни водни ефекти всъщност е не сложно техническо съоръжение, което даже може да си го направите и сами.  Достатъчно е да разполагате с подходяща помпа, филтър и не на последно място ясна и изпълнима дизайнерска идея.


водна завеса направи си самИзбрахме от онлайн-мрежата една скорошна реализация на домашен водопад в къща край Варна, изработена  и документирана от авторката на блога http://diva-edel-art.blogspot.com/2012/07/blog-post_31.html Илиана Брьомер.

Едно от най-големите предимства на подобни проекти е, че декорацията е абсолютно индивидуална, при това може да се изменя във времето.
Има и друг вид водни завеси, които са малко по-сложни като изпълнение. При тях водата се излива пред стена от стъкло или вътре в специално изработен стъклопакет.

Водна завеса с осветление

Водата при тях също се върти с помпа, включена в електрическата мрежа. На пазара вече  се продават различни типови модели на водни завеси , които се предлагат като декоративен елемент за интериора. Повечето от масовките са с височина до метър и са положени на постамент. За по-голям ефект те са комбинирани с LED осветление, което до известна степен компенсира естетическата им немощ и прави възможно употребата им като нощна лампа. Цената на такива модели е около 100 щ.д.

Водна завеса за интериора


Водна завеса по индивидуален проект – вече и на нашия пазар се предлага такава услуга. Съоръжението може да прегради две помещения – например баня и спалня, да внесе естествен ромон на вода в зимната градина  или да се превърне в артистичен акцент на дневната зона. Цената в този случай е по договаряне и зависи от размерите на водната завеса и сложността на изпълнение на декора.

Ето още идеи за водни завеси, които можете да приложите и във вашия интериор.

Източник: www.ka6tata.com

Вашият коментар