„Водата и солта – първоизточник на живота“

ARMANI_ROCA_5b
Колекцията за баня Armani / Roca в България
09.05.2013
avocado289
Вода край Кюстендил лекува от слепота
14.05.2013

книга Водата и солтаСветовният бестселър „Водата и солта – първоизточник на живота“ вече на български


Авторите разбиват мита за „бялата отрова”

Искате ли да избегнете традиционните грешки по отношение на здравето си? Желаете ли максимално да се придържате към естествения начин на живот и да постигнете хармония?  Книгата „Водата и солта – първоизточник на живота” на издателство „Зенит” е за вас.

Тя съдържа множество препоръки и рецепти, които със сигурност ще подобрят физическото и умственото състояние. Те са съвършено прости като състав на лечебните вещества и като практикуване: Става дума за процедури със сол и вода.


Тази книга провокира любопитството на читателя и го превръща в изследовател на самия себе си.

Авторите Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел са всепризнати светила в природната медицина. С техните практични съвети ще научите как чрез вода и сол да преодолеете здравословни проблеми като алергии, екзема, акне, остеопороза, болки в ставите, безсъние, проблеми с бъбреците и др. Ще разберете как да запазите здравето си, да възстановите физическото си равновесие и да постигнете тайната на безграничната енергия.


Авторите представят по нагледен и разбираем начин живителните способности на водата и солта. Тяхното послание е: Превърнете живота си отново в преживяване.
Винаги е време за ново начало.

Изследването е за силата на солта и водата, описани от биофизика Петер Ферейра и природолечителката д-р Барбара Хендел. Творбата е насочена към всеки, който се интересува от факторите за здравословен начин на живот. Според авторите не всяка вода и не всяка сол са еднакви. Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел показват как да се различи водата с примеси и как да се използват оптимално възможностите на хималайската сол. Хендел и Ферейра разбиват мита за „бялата отрова“ и описват как кристалната сол се бори с болести като екзема, акне, остеопороза, болки в ставите, проблеми с бъбреците, безсъние и др.

С практически примери се показани как чрез вода и сол:

– да се запази здравето и да се преодолеят здравословните проблеми;
– да се повишава доброто разположение на духа;
– да се възстановява физическото и душевното равновесие;
– да се разширява съзнанието;
– да се постигне тайната на безгранична енергия.

Петер Ферейра, роден през 1965, ръководи като биофизик редица научноизследователски разработки относно биофизичните взаимовръзки на елементите вода и сол. Работил е в областта на проучванията на водата и солта в Институтите по биофизични изследвания в Германия, Австрия и Швейцария. Родното му място Залцберг (в превод „планина от сол“), в областта Берхтесгаден, Германия, определя отрано посоката на професионалната му кариера. Под влияние на своето холистично и вегетарианско възпитание Петер Ферейра още в младежките си години се посвещава на изучаването на етичните и метафизичните принципи на съзнанието. По време на дългогодишните си професионални пребивавания в САЩ, Португалия и Полша той извършва многобройни изследвания с елементите вода и сол. Известен е с телевизионните си изяви и научни доклади в Германия и в чужбина, а основният му стремеж е в естествена и разбираема форма да представя природонаучните взаимовръзки между жизнеността и съзнанието.

Д-р Барбара Хендел е с медицинско образование от Мюнхенския университет „Лудвиг Максимилиан“ и има репутацията на една от водещите лечителки в областта на холистичната медицина (пълноценна система за профилактика и лечение според индивидуалността на индивида, която подпомага естествения стремеж на човешкия организъм към самоизлекуване. Холистичен в превод от гръцки означава „цялостен”). Вече над 20 години се занимава интензивно с природна медицина и по-специално с въпросите на храненето. Най-голям интерес проявява към хора, озовали се в мрежата на традиционната медицина, които насочва по холистичен път на лечение. В периода 1993-2002 г. ръководи клиника за биологично-регулативни терапии, здравна превенция и регенериране. Така й се удава да обедини традиционните медицински знания с природолечебните в един пълноценен синтез. Д-р Барбара Хендел е известна като автор на множество бестселъри в здравната област.

Вашият коментар