Изтича срокът за резюмета в коференцията по загуби на вода на БАВ

beauty_varna
Спешна реформа във ВиК!
24.06.2013
vana_hamak
Вана – хамак за артистичната баня
24.06.2013


Конференция за отчитане загуби на водаСрокът за представяне на резюмета за традиционната 6-та конференция „Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи“ е 1 юли т. г., напомнят организаторите от БАВ.

Конференцията се провежда за шеста поредна година и се счита за най-голямата проява по загуби на вода в Балканския регион. Тя ще разгледа наличното ноу-хау и най-добри практики и ще препоръча нови подходи за по-ефективно управление на ВиК системите, с ударение върху намаляване загубите на вода.

Конференцията, която се подкрепя от Европейската асоциация по водни ресурси (EWRA), ще се проведе на 11 и 12 ноември т. г. Събитието е предназначено за ръководители и експерти от сектора ВиК, както и за фирми-доставчици на съответното оборудване и ноу-хау.

Авторите, които желаят да участват с доклад, трябва да изпратят резюме на български и английски език до 150-200 думи на електронния адрес на БАВ.

Загубите на вода във водоснабдителните мрежи е проблем на почти всички градски агломерации по света и могат да бъдат сериозен проблем в областите, където водата не достига. Този проблем изисква незабавно внимание и подходящи действия за намаляване на стреса върху оскъдни и ценни водни ресурси. Няколко големи градове започнаха вече програми, насочени към постепенно намаляване на загубите, а е добре известно, че и много фирми и ВиК дружества разработиха и прилагат стратегии и технологии за контрол на течовете и водните загуби, които се оказаха много ефективни.

Вашият коментар