СПА хотел сред американската пустиня

Сал се понесе по Дунава
09.07.2013
малка синя мивка
Малка мивка за малката баня
31.07.2013
Спа хотел в американската пустиня


СПА хотел в сърцето на Гранд Каньон

Спа хотелът Amangiri, известен още като Four Corners, е ваканционен комплекс, разположен в югозападната част на САЩ на границата между Юта, Колорадо, Ню Мексико и Аризона. Автори на забележителния дизайн са Rick Joy, Wendell Burnette & Marwan Al-Sayed, които следват с архитектурната линия драматичните извивки с редуващи се падини и плата на околния пейзаж на Гранд Каньон.Местността, в която е разположен хотелът, е била родното място на индианските племена навахо и хопи, а днес рядко населената и безплодна местност се е превърнала в символ на югозападна Америка. Архитектурният комплекс се слива с пейзажа и заради използването на материали в естествени цветове и текстури, приложени с внимателен дизайн.

Внушителният спа комплекс осигурява интимна среда сред огромния природен пейзаж. Хотелът се намира сред криволичещ път, който се спуска към долината и води посетителите до централният корпус. Основното крило е разгърнато около великолепен басейн, интегриран с отсрещния каменен склон. Корпусът включва галерия, библиотека, трапезария и мазе.

Двете жилищни крила, ориентирани към пустинята, разполагат с 34 апартамента. От всеки пункт в курорта гостите могат да се насладят на изгледа към девствената долина, заобиколена от платата на великия Гранд Каньон.

photos: homedsgn.com


Вашият коментар