Вана като мехур

Ideal Standard Баня на годината
Обявиха конкурса Ideal Standard баня на годината за 10-ти път
20.01.2014
уникална баня
Разкошна баня с килими и пера
04.02.2014
вана като мехур


Създадоха вана, която виси от тавана. Да, тя няма нещо общо с класическите представи за вана. Форната й е сферична, а матералът – напълно прозрачен. Във кръглата вана се влиза през отвор, който е направен в страницата на мехура.

Ваната, създадена от руския дизайнер Александър Жуковски, е не само с необичайна футуристична форма, но е малко техническо чудо. Във вътрешността на стъклената сфера има опция да се задават предпочитания за климатични условия, например да се имитира топъл летен дъжд или мъгла, да се променя влажността, температурата, осветлението, да се включва музика или пък да се превключва на звуци от природата.

Но най-забележителното качество на прозрачната сфера е, че е създадена така, че да виси от тавана. Седящият във водата пък изпитва истинско удоволствие – сякаш се носи над спокойни морски вълни. И всичкото това удоволствие може да поставите не в банята, а във вашата спалня.


На този етап ваната Bathsphere съществува само като концепция, но би било чудесно, някой да рискува да вложи пари и да я реализира.

Вашият коментар