Изкуство в банята с Ceramica Bardelli

rosy
Нови три язовира ще се изградят в България до 2020г.
15.02.2014
tipo 21
Най-новото за баня от „Новости ROCA 2014“
04.05.2014
дизайнерски плочки Ceramica Bardelli
Производството на керамични плочки отдавна се е унифицирало. Благодарение на модерните технологии плочките стават все по-здрави, с най-различни модерни характеристики като износоустойчивост, товароустойчивост, класове на изтриване при трафик и т.н. и разбира се с разнообразен дизайн. Факт е обаче, че уникалността и чарът на индивидуалната изработка и авторският рисунък, с които са се отличавали древните образци на керамичното изкуство, са все по-непостижими.  Това  наистина е вярно, но само за повечето масови колекции.

Ceramica Bardelli обаче не е между тях. Известният италиански производител на керамика следва уникална концепция на изработка, благодарение на която колекциите на бранда вече десетки години са в челните позиции   по отношение на дизайн и индивидуална визия на плочките. Фабриката си сътрудничи с известни дизайнери като Ruben Toledo, Piero Fornasetti, Davide Pizzigoni, Marcel Wanders, Ronald Van Der Hilst. Всички те създават забалежителни колекции, които позволяват оформянето на индивидуална декорация от пана, декоративни центрове, бордюри, фризове, които придават на банята, дневната, кухнята прелестна запомняща визия.


Спецификата на колекциите на  Ceramica Bardelli се основава на включването на ръчен труд при изработка на повърхностния слой на плочката. Всички декоративни орнаменти буквално се дорисуват на ръка от специалисти, които са разработили до съвършенство методиката на полагане на цветовете, но същевременно внасят индивидуален човешки почерк на рисунъка.

Ето някои  колекции на Ceramica Bardelli.


Mary Ann на дизайнерката Julia Binfield e една свежа колекция, която съчетава популярните традиции на рустикалните мотиви с модерни техники за ръчно полагане на рисунъка върху плочката.


Моделите са изкусно изографисани с кичести букети, зелени лехи, с тематични натюрморти, в които присъстват познати елементи като градинска ножица, маркуч за поливане на тревата, железни пейки, симпатични порти, водещи към вътрешни дворове.


Колекцията предлага мотиви, свързани с четирите годишни времена: пролет, лято, есен, зима.

Колекцията Chiarenza е разработена от Марчело Киаренца, скулптор, сценичен дизайнер, театрален режисьор.


Производственият процес на тази серия  включва  много ръчни процеси, с които се постига уникален дизайнерски ефект. Спецификата на   Ceramica Bardelli е именно в умението да включи ръчната работа в общия процес като разработи техники за нанасяне на боите, за създаване на фонове и нюанси, за точно изрисуване и на най-малкия детайл.


Всеки елемент от декора се нанася на ръка . Понякога декорацията на една плочка изисква нанасяне на десеки фази.
Спецификата на Ceramica Bardelli е именно във високото качество и дизайн на продуктите чрез комбинация отмодерни индустриализирани процеси и рафинирани от времето техники за декорация на ръка.

В България продуктите на Ceramica Bardelli се предлагат от „Диляна Дизайн”.

Вашият коментар