Умен смесител дозира вода и сапун

132-ZHuri-i-pobediteli
Състоя се тържествената церемония за отличаване на идеалната баня
27.02.2015
Intellimix_Washroom-Office-CAMEO-V1-(FLAT)_web

Intellimix_Washroom-Airport-5k-v3-(FLAT)_web

 

До 50% по-ниска консумация на чешмяна вода, но и на сапун предлагат  смесителите Intellimix на Ideal Standard. Интелигентното кранче със сензорно управление бе представено за първи път на водещото международно биенале ISH,  Франкфурт, но изключително бързо спечели съмишленици сред търговици, познавачи и наблюдатели в бранша.

 

Иновационнното решение за смесване на вода и сапун чрез електронна дозировка, монтираната в самата смесителна батерия се осъществява абсолютно автоматично, чрез сензори, с което консумацията и на двете съставки се намалява драстично.

Според европейско проучване, проведено в сектора, 25% от традиционните сапунерки, монтирани на обществени места, са замърсени в опасни размери с бактерии. Оказва се, че дори след измиване рацете може да са замърсени с 25 пъти повече, отколкото преди миенето.

Сензорната смесителна батерия Intellimix позволява сапунът да няма директен досег с външна среда, а директно да се смесва с водния поток и то в контролирано от потребителя количество.

 

Intellimix_012316_Falcon Soap Tap_Steps Compiled

Така  в значителна степен се повишава хигиената на измиване на обществени места.

Интерфейсът е много лесен и практичен за използване  и контрол. Цикълът на измиване буквално следва потребителя. На дисплея ясно се отбелязва кога водата се смесва със сапун и за улеснение с обратно броене се маркира времето за изплакване. Когато потребителят отстрани ръцете си от водния поток, водата веднага спира.

За оптимизация при употреба интерфейсът на смесителя е с наклонен и видим дизайн. Продуктът е пригоден да се монтира върху всякакъв тип умивалници и може да се включи в електронната система за управление на увната къща и да се контролира със смартфон.

Intellimix_012316_Falcon Soap Tap_Step 06

Авангардният сензорен смесител Intellimix  вече може да се поръча в шоу-румите на Ideal Standard. Той е и най-новият пример как световната марка устойчиво развива високите си технологии. През 1960-та година Ideal Standard осъществи революция в производството на смесители с въвеждането на традиционните днес керамични глави на крановете, с което се сложи край на капещите кранчета. Сред многото нововъведения на компанията е и не безизвестната вече патентована CLICK  технология, която намали консумацията на вода до 50%.  По всички изглежда, че Intellimix бележи следващата стъпка към трайна промяна в интелентната баня.

 

 

Intellimix_Washroom-Office-CAMEO-V1-(FLAT)_web

 

 

Вашият коментар