DESIGN PLUS 20007

800_JAD_Artefakt_Portrait_0
Дизайнерите от ARTEFAKT
11.03.2007
Дворецът Тадж Махал - спа дестинация
Тадж Махал – приказка от мрамор за вечната любов
11.04.2007
Хроматичен душ на Acquazzurra

Лауреати
на  DESIGN PLUS 20007
Като всяко голямо изложение и ISH, Франкфурт, следва традицията и отличава най-добрите идеи, материали и технологии. Тази година лауреатите на ISH 2007 в областта на банското оборудване са 24. Предлагаме ви нашата редакционна селекция на най-добрите от най-добрите.


Модел Segreta, дизайн Dragdesign за Abiss


Двойна функция. Ваната е и пейка. Минималистичната й иначе линия елегантно се допълва от модул с кожена тапицерия, който частично покрива коритото и осигурява място за нормално сядане около него.

Outline Collection за Athea Ceramica


Инверсия. Основен елемент от дизайна на колекцията е необичайният пръстен от керамика, който е едновременно функционален и с естетическа визия. При това голямата дупка в мивките, ваните, бидетата, тоалетните чинии от колекцията Outline може да е с различен от основния цвят, което прави моделите още по-забавни.

Модел Modular,
дизайн Rovjars y Torrente (Роджар и То
ренте) за Esttoli

Интелигентно. Това е модулна система, елементите на която са свързани в ъгълите и могат да се пренареждат като детски кубчета. Модулите са изработени от алуминий и са от три различни типа, според нуждите на пространството. Системата е идеална за малката баня, за обзавеждане на мястото около мивката, душа или ваната.

Модел Acquazzurra,
дизайн Franco Sargiani (Франко Сарджиани), за Fratelli Fantini

Органично. Мултифункционалната колона Acquazzurra е уникална със съчетанието от минимум използвани материали  и изразителен органичен дизайн. Бялата и синята светлина от монтираните светодиоди придава специален финиш на водата. Източниците на светлина са защитени от стъкло, монтирано в средата на самия душ, което пропуска светлината във водната зона.
Модел Grohe Ondus,
за Grohe


Необичайно. Това са смесителни батерии, чийто дизайн напомня за управлението на автомобил или Hi-Fi устройство. Ondus се предлага в три цвята – черно-виолетово, сребърно-бяло и хром.

Модел Hansgrohe Raindanse Rainfall Kopfbrause,
дизайн  Phoenix Design,
за Hansgrohe AG

Подлудяващо. За разлика от стандартния душ Raindanse Rainfall се образува от хоризонтален мултифункционален душ-панел. Окаченият на стената удивително тънък корпус предлага три типа джетове – лек дъждовен ефект,  масажиращи струи и силна каскада. Къпането под Raindanse Rainfall е емоционално и забавно до полуда.
Модел GEO Line,
дизайн Ludovica  Palomba, Roberto Palomba (Людовика и Роберто Паломба)


Окачено. GEO Line представлява колекция от невиждани досега вана и душ с идеални пропорции. В случая имаме забележителна комбинация на материал и форма. Лауреат на Design Plus е версията за стена, която предлага ново виждане за формална перспектива.

Модел BLOK,
дизайн Vengi Design,
за Rubinetterie


Пуристично. BLOK е със същински пуристичен дизайн, само че силно изразителен в представянето на радикално нови визии в санитарния сектор. Предлага се в три основни форми на куб, цилиндър и сфера и всички те са с идеални пропорции на възприятие и ползване.

Модел Waschbecken Gaia,
дизайн Oliver Wenzing, Christof Erbsloh (Оливър Вензинг и Кристоф Ербсльох),
за Troika domovari

Наподобяване. Отдалеч Gaia  наподобява плуваща скулптура. Когато приближите до тази изящна импресия, за да я употребите, ще забележите финия прорез в конструкцията, през който се оттича водната струя. Тази чудна форма е постигната с нов материал на основата на минерали и смоли.

Вашият коментар