Като махарани в „Оберой Амарвилас”*****

Дворецът Тадж Махал - спа дестинация
Тадж Махал – приказка от мрамор за вечната любов
11.04.2007
дизайнера Антонио Було
Антонио Було: Стилът „Икеа” навлиза и в банята
11.04.2007

Приказното петзвездно местенце е най-добрият СПА хотел в Индия

Великолепният Тадж Махал може да е точно срещу вашата хотелската стая, стига да решите да отседнете в комплекса „Оберой Амарвилас”. Зашеметяващата с лукса и красотата си петзвездна приказка е разположена само на 600 метра от световноизвестния архитектурен обект. Хотелът посреща туристите със 106 луксозни стаи и апартаменти и всичките с прекрасна гледка към мавзолея на любовта. Гостите на най-луксозните апартаменти пък виждат мраморното чудо дори и от ваната. Освен с изисканост от най-висока класа комплексът е световноизвестен и с

уникалния си СПА център,
заради който вече втора поредна година „Оберой Амарвилас” е обявяван за най-добрия СПА хотел в цяла Индия. Романтична и почти мистична е атмосферата в зоните за релакс. Повечето от процедурите са базирани на древната аюрведа, допълнени с екзотични масажи и западни техники.
Богатата СПА листа включва техники за почистване,
разнообразни масажи за тяло, увивания, ароматни бани, разкрасителни процедури. Само броят на масажите надхвърля няколко дузини. Има цяла серия, базирана на  традиционната аюрведа – навара кижи (масаж при болки в гърба), кашая вашти (за артрити), широдхара, шировашти и др. Почитателите на екзотиката пък могат да разпускат с  хавайски, тайски, балийски, масаж със сандалово масло, медено-цитрусов масаж… Всички те се комбинират с вани, увивания, парни процедури и пр.

В Индия не минава без йога,
която за местното население е не просто набор от техники и дори не само философия, а начин на живот. Предложенията са безкрайни – за начинаещи, за напреднали, щадящ вариант или интензивен, йога за здраве или за гъвкавост на тялото, монсун йога, комбинираща йога и аюрведа – метод, който според индийците е най-добър за детоксикация на организма – всеки може да избере процедура, която му харесва и допада най-много.   

Специалните пакети
„Духът на аюрведа”

Вдъхновен е от аюрведическите принципи на здраве и добро самочувствие и представлява тричасова серия от традиционни индийски процедури, които започват със синхронен масаж, извършван от двама души. С него се влива енергия в нервната система. Следва навара кижи – специален масаж, в който се използва смес от оризова есенция и топло бадемово мляко за ексфолиация и овлажняване на кожата. Следва индийски масаж на главата – за още по-дълбок релакс. Пакетът завършва с отпускаща баня.

„Тайната на моголите”
Това е комбинация, която позволява на човек в продължение на два часа и половина да забрави за външния свят и да опита процедури, на които, казват, се наслаждавали древните индийски императори и императрици. Ексфолиация на тялото, пълен масаж и специален аюрведичен масаж на лицето подмладяват кожата.

„Безметежност”
Комплексът включва парна баня, ексфолиация и боди масаж и позволява да се изберат предпочитано благоухание, ексфолиант и вид масаж. Цялото удоволствие продължава час и половина и има общ подмладяващ ефект.

текст и снимки Екатерина Геловска

Вашият коментар