СОЛНАТА ВАНА – фабрика за щастие

Лондонска градска тоалетна
Само за жени
11.01.2010
corian-living-space-design-
Суша в басейна на Амазонка
20.01.2010
float4_500

Солна вана ( Float Room) – така се нарича едно от популярните напоследък водни съоръжения, неделима част от термалната зона на повечето елитни СПА центрове в Европа. У нас това  удоволствие все още не е много познато, но има фирма, която е със сериозен опит в изграждането на подобни атракциони, и то в големи обекти в Австрия и Германия – „Сивон-С” АД, компания с дългогодишна практика в изграждането на басейни и СПА центрове.


Float Room (Солна вана)
Солната вана е с размери за плуване 3х3 м, дълбочина 0.5 м и е пълна със солен разтвор. Именно той създава у плувеца чувство за безтегловност, освободеност от време и пространство. Този похват е открит и използван от НАСА при изучаване на чувствата, поставяйки астронавтите в състояние на безтегловност.

Действие
Плътността на разтвора помага да се плува върху солта.
По време на самото плуване човек е като изолиран от външния свят. Тялото енергетично се намира в честотния спектър на неговото първично състояние. Отпадането на всички външни дразнения стимулира нервната система. Обзавеждането на Float Room позволява да се включват и изключват външни дразнения като музика, движещи се картини и светлина.

Терапия
Освободеността от силата на земното привличане има неописуемо лечебно действие. Тяло, дух и душа опознават – при това по несравним начин – своята индивидуалност. “Батериите” напълно се зареждат. За много посетители едночасовото пребиваване в помещението за плуване се равнява на една седмица ваканция. Подсилва се имунната система. В някои случаи се установява намаляване на теглото.
Модерният човек отделя време за тренировки, но те обикновено са насочени към аналитично-вербалната лява половина на мозъка. Дясната обаче, която развива интуицията, мисленето, асоциативността, в повечето случаи се пренебрегва. Плуването в солната вана е възможност и за медитация, която дава на тялото и душа така нужния му баланс.

Доказани предимства:
– победа над стреса/повишена толерантност на стреса
Престоят в солната вана е отлично средство за намаляване на стреса.
– регулиране на кръвното налягане
В солната вана според проучванията се нормализира кръвното независимо дали е високо или ниско.
– намаляване на болките
Ревматичните болки намаляват,  успокояват се проблемите с двигателния апарат, гръбначния стълб, мускулатурата и ставите.

– телесно и духовно ревитализиране
Неосъзнати защитни сили се подсилват чрез изолиране от външни дразнители. Ускоряват се процесите на самолечението.
Разтоварват се сърдечното и кръвообращението.
Чрез съвършено спокойствие човек може напълно да се регенерира, особено след високи спортни постижения (разграждане на лактат/млечна киселина).

Фабрика за щастие
Плуването подсилва производството на хормоните на щастието и ендорфина. Това усилва чувството за удоволствие, т.е. създават се позитивни ефекти при  депресии, нервност и смущения на съня.
По-добра способност за запомняне.
Плуването и създаденото чрез него дълбоко отпускане улеснява и ускорява ученето и повишава креативността, като подобрява достъпа към дясната полусфера на мозъка.
Разпадане на поведенчески насилствени образци
Силите на емоционалното овладяване се повишават чрез плуването. Негативни емоции и нежелани навици като никотиновата и алкохолната зависимост, както и проблеми с теглото по-лесно се преодоляват. В състоянието на дълбоко отпускане (тета-състояние) плуващият получава контрол над собствения си дух.

Няма негативни странични ефекти
Плуването в солната вана е най-бързият, прост и сигурен начин  да се достигне огромно подобрение на качеството на ежедневието.
Не са познати негативни влияния, но има медицински случаи, при които не се препоръчва тази процедура.

В солната вана могат да бъдат включени и допълнителни терапи: например хромотерапия (чрез избирането на различни цветови прогами в зависимост от необходимостта на клиента) или терапия с музика.

Фирма „Сивон-С” АД има обекти със солни вани в Германия  
(Bad Reichenhall, Ahlen), Австрия (Velden) и др.

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Въведете кода
To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.

[dynamictext* alt-mail "CF7_email"]


Вашият коментар