Марката Laufen създаде уникална сграда

За един литър бира се харчат 155 л вода в Южна Африка
24.02.2010
Пракаш Белвал, йогамастер
Едно пожелание
07.03.2010
LAUFEN_Forum_05

Най-големият швейцарски производител на обзавеждане за баня издигна сграда с уникална архитектура в град Лауфен, административен център в кантона Базел, Швейцария, и седалище на компанията с над 100-годишна история.
LAUFEN Forum е не просто клиентски и изложбен център, каквато е била първоначалната идея, а архитектурно произведение, изцяло излято от бетон, в което баните Laufen са като перлата в короната. Гледана отгоре, нейният план напомня добре познат умивалник Laufen. При поглед от земята тя е органична скулптура от бетон.


Сградата е излята изцяло, точно като керамичния си модел. За разлика от продукта тя не се пълни с вода, а с продуктите на компанията. Целта на Laufen Forum e да запознае хората с марката и продуктите. Той е отворена трибуна за архитекти, строителни предприемачи, търговци на едро и на дребно. Крайни клиенти също са добре дошли да опознаят света на съвременния и авангарден дизайн на банята. Посетителите ще могат и да изпробват баните на практика. Компанията е лидер на пазара в Швейцария и има силни позиции на международния пазар. От десет години Laufen е част от испанската група Rocа, а у нас се представлява от “Рока България” АД.


Вашият коментар