Огледалото – идеи

Пракаш Белвал, йогамастер
Едно пожелание
07.03.2010
Минерална вода в Огняново
На римска баня в Огняново
08.03.2010
Какво огледало да изберем за банята

Огледалото може изцяло да преобрази интериора в банята. В него се оглеждаме не само ние, но и светлините, плочките, кърпите и като че ли се случва магия – обикновеният интериор изглежда като фантастичен. Огледалата са най-добрите светлоотразители, както на дневната, така и на изкуствената светлина и така въздействат като вторични източници на светлина. Огледалата са и идеалното решение за визуално разширяване на пространството.

С играта на отражения обемите измамно променят размерите си и изглеждат по-големи. Вероятно банята е едно от най-посещаваните места в дома заради огледалото. Влизаме в банята, защото искаме да изтрием мръсотията, лошата енергия и стрес, насъбрали се през деня. Огледалото ни е необходимо, за да видим дали добре сме се почистили, свалили грима, избръснали, измили шампоана.
В днешно време има безброй видове огледала за баня с разнооразни форми, изработени от различни материали или допълнени с  множество аксесоари – полици, сапунерки, поставки за чаша, четка или паста за зъби. Суетенето пред огледалото в банята е характерно за всички култури по света. Динамичното съвремие обаче ни притиска все повече да търсим удобство и комфорт. Огледалата в днешно време крият зад себе си, шкафчета, в които прибираме козметиката си, тази на  децата и тази на мъжа. Това е една от хватките за пестене на място без да се лишаваме от удобства –  стига разбира се да не трябва постоянно да чистим огледалото от : паста за зъби, пръски от вода и сапун…..Тъкмо влизаме във ваната и искаме да се огледаме, а огледалото е цялото запотено и нищо не се вижда…Да, това беше неговият недостатък….до скоро. Добрата новина е, че вече има възможност огледалото да се затопля, така че да не се запотява и ние може да разчитаме на него-винаги! Вече има специални панели, които се монтират в огледалото и не му позволяват да се поти.

Много съвременни дизайнери използват именно способността на огледалото да разширява пространството и обличат с него плъзгащите врати за баня. Това е много добро решение, особено за малки пространства. Когато избирате огледалото обаче, търсете вид, който издължава леко силуета, за да се чувствате по-добре когато заставате пред него в цял ръст.

Не се лишавайте от качеството! Колкото е по – добро едно огледало, толкова по-дълго ще ви служи.

Вашият коментар