Изригването на вулкана в Исландия

ВиК мрежата у нас с не по-малко от 50% загуби
20.04.2010
hotel_Indigo
Първият екохотел в Сан Диего
23.04.2010

P-3007 - 900 х 900 х 2200 мм P-3008 - 1000x1000x2200 Спецификации 1. Алуминиев профил в хром 2. Акрилно душ корито 3. 3. 6мм темперирано стъкло- врати Основна функция и устройство 4- хидромасажни дюзи, компютърен контролен панел, радио, опция телефон, аларма, вентилатор, основен душ, подвижен душ, декоративно осветление от панела, смесител, поставка, място за сядане

Изригването на вулкана Еyjafjalla в Исландия сериозно застраши европейското и въздушно пространство и създаде истински хаос по всички летища.

Вулканът изригва за втори път за срок, по-кратък от месец, причинявайки топене на ледовете, изпускане на пара и дим в атмосферата и принуждавайки стотици хора да се евакуират.


Предлагаме ви автентичен фоторепортаж от снимки, направени при второто избухване на вулкана на 14 Април 2010г.


Облак дим се издига над изригващия недалеко от Рейкявик вулкан. 14 април 2010. Всички полети от лондонските летища са отменени, включително и на Хитроу AFP/Getty Images)
На снимката, направена от въртолет на исландската брегова охрана се вижда наводнение, причинено от изригването на вулкана в ледника Eyjafjalla. В следствие избухването ледникът се е разтопил по средата и става причина за огромно наводнение, застрашаващо мостове и пътища във вътрешността на страната и принуждава стотици хора да се евакуират от домовете си. REUTERS/Icelandic Coast Guard/Arni Saeberg)
Топящите се ледове от ледника Eyjafjalla в южната част на Исландия. (REUTERS/Icelandic Coast Guard/Arni Saeberg)
Ледниковата река Маркарфльот западно от ледника Eyjafjalla. По време на второто избухване на вулкана ледникът започва да се топи и е причина за голямо  наводнение. (HALLDOR KOLBEINS/AFP/Getty Images)
Наводнението, предизвикано от второто изригване на вулкана. (REUTERS/Icelandic Coast Guard/Arni Saeberg)
Мъж снима пътя, съсипан в следствие огромното наводнение. HALLDOR KOLBEINS/AFP/Getty Images)
Дим и пара се издигат над вулкана, който изригва вече втори път в рамките на месец. (AP Photo/Icelandic Coastguard)
На тази снимка в естествени цветове направена от спътник се виждат фонтаните и потоците лава, вулканичен шлейф и парата от изпаряващия се сняг. Снимката е направена на 24 март с оборудване ALI на борда на спътника Еrth Observing-1. Фонтаните и лавата на практика не могат да се видят през обектив с разширение от 10 метра. Вулканичната маса заедно с потока от лава се стичат на северо-изток. На местата, където лавата се среща със снега, в небето се издига пара. (NASA’s Earth Observatory/Robert Simmon)
На снимката, направена на 27 март, се вижда лавата, изригваща от вулкана, приблизително на 125 км източно от Рейкявик. Неголемият исландски вулкан, който накара стотици жители да напуснат домовете си, стана причина за “туристически взрив” – хиляди туристи тръгнаха към Исландия да наблюдават необичайното зрелище. (HALLDOR KOLBEINS/AFP/Getty Images)
Туристи наблюдават изригването в опасна близост до ядрото на вулкана, станал причина за евакуацията на над 800 души. (HALLDOR KOLBEINS/AFP/Getty Images)
Туристи наблюдават изригването в опасна близост до ядрото на вулкана, станал причина за евакуацията на над 800 души. (HALLDOR KOLBEINS/AFP/Getty Images)
Жаравата се издига над вулкана на 28 март. (Bruce McAdam / CC BY-SA)
Фонтан от лава изригва от ядрото на вулкана на 21 март. (RAGNAR AXELSSON/AFP/Getty Images)
Изригване на лавата на 27 март. (HALLDOR KOLBEINS/AFP/Getty Images)
Дим и пара надвисват над вулкана на 15 април. (AP Photo/Brynjar Gaudi)
Фонтани от лава от 21 март. (Fior Kjartansson/AFP/Getty Images)
Пара и горещи газове се издигат над лавата на 3 април. (Ulrich Latzenhofer / CC BY-SA)
На снимката, направена от спътникова станция NEODASS на университета в Дания може да се види шлейфа от пепелта, разнасяща се над Исландия и Великобритания. (AP Photo/NEODAAS/University of Dundee)
Стълбове пара се издигат над вулкана на височина 6705 метра на 14 април. (Icelandic Coast Guard via Reuters)

Източник: bigpicture.ru

Вашият коментар