Първият екохотел в Сан Диего

Изригването на вулкана в Исландия
21.04.2010
riant1_e
Всяка 3-та канелка за минерална вода с бактерии
24.04.2010
hotel_Indigo

Хотелската верига  Indigo откри Hotel Indigo Gaslamp Quarter в Сан-Диего –първият хотел на компанията, удостоен със сертификата LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), който се дава на сгради, построени в съответствие с последните изисквания за икономия на енергия от околната среда. Този хотел се оказва единственият приятелски ориентиран към околната среда в Сан-Диего и 19-ти по ред в САЩ.

Hotel Indigo Gaslamp Quarter има 210 стаи, безжичен Интернет, фитнес-център и и площадка за медитация, достъпна 24 часа в денонощието. На терасата на 9-тия етаж има басейн с прекрасна гледка към града. Зелените покриви на хотела всъщност са два – на 9-тия и на 12-тия етаж. Засадени са с подходящи дървесни видове и ароматни билки като размарин, естрагон, които се използват и в менюто на бара. Френските прозорци с автоматично управление в бара, бистрото и терасата на 9-тия етаж способстват за естествената вентилация и осветление на общите части в хотела. На гостите, които шофират екологични превозни средства се предоставят специални отстъпки.
12-етажното здание се намира в самия център на Сан-Диего, недалеко от деловия център на града. Хотелът се управлява от компанията IHG (InterContinental Hotels Group). Вторият екохотел на веригата се очаква да отвори врати през септември в щата Джорджия.

Вашият коментар