Баня с дрешник в спалнята

Идва ера с недостиг на вода
20.06.2010
mer1956_6
СПА с 5 звезди – Сплит
22.06.2010
interior_bobi4

Вече трудно някой ще се изненада на комбинацията баня в спалнята. Когато банята обаче е едновременно и дрешник, и кабинет, такава мултифункционалност няма как да не бъде забелязана и подобаващо отличена.

Банята, която ви представяме, е част от къща, която вече е имала предишни собственици, и по-точно част от родителската спалня в къщата.

Интериорното решение изцяло е дело

на арх. Борис Борисов.

По задание архитектът е трябвало да предложи вариант за обзавеждане на спалня с преходна баня, чиято обща квадратура е около 30 кв. м. В процеса на работа обаче се оказва, че тази иначе немалка площ, която по проект е разделена на две равни части, не предлага оптимален вариант за обзавеждане на две самостоятелни стаи. Ето защо арх. Борисов дава нестандартно, но изключително рационално решение. С козметично преустройство входът между двете помещения се отваря, с което стаите се обединяват и същевременно   запазват визуалните си граници. Същинското зониране се налага с помощта на обзавеждането.

На територията на бившата спалня сега се разполага само родителското легло – голямо и удобно. В предишната баня пък вече има не само тоалетна, умивалник и душ-кабина, но и огромен гардероб и дори работно място. Това става възможно благодарение на рационална планировка, вследствие на която пред стените по цялата им височина и дължина се издига плътният корпус на функционален гардероб, който  в участъка при прозореца преминава в работен плот.

В централната част на помещението пък се оформя своеобразен остров с форма на на куб, в който се настаняват умивалник с дълъг плот и комфортна душ-кабина.


снимки Асен Балабанов


Вашият коментар