Нарисувайте си златна тоалетна

СПА столицата на България е Велинград
Велинград официално обявен за СПА столица на празника на града
09.06.2010
академик Олга Бутакова
ВОДАТА Е ЖИВО СЪЩЕСТВО, А НЕ ВЕЩЕСТВО
16.06.2010
Нарисувана златна тоалетна

Изборът на цвят в тоалетната до голяма степен се предопределя от цвета на санитарията, която се предлага по магазините. А тя, както всички знаем, е предимно в неутралното бяло. Бяла тоалетна чиния, бели умивалници, бели капаци и казанчета, включително капаците за ревизионите отвори, които по правило се напоставят в тоалетната, също са бели.


Има обаче техника, която успешно решава проблемите с цвета на санитарията като просто ги покрива с боя, при това в тон по желание. Ето как рисувателната техника намира приложение в една стандартна тоалетна.

Желанието на собственичката е да “облече” тоалетната в патинирано злато, но не истинско, разбира се, а с материали, които да напомнят благородното покритие. Лесно се справя с избора на плочки, намира мивка като че направена от парченца златна мозайка и смесителната батерия е покритие от златен хром. Тоалетната чиния, капакът й и ревиозният отвор остават като бели кръпки в интериора. Решение дават консултантите от “Лустри Керамика”. Те прилагат техниката “рисунки за банята” и нанасят желания цвят по всички останали в бяло детайли в тоалитната.


интервюКонстантин Барзов, фирма "Лустри Керамика"Константин Барзов: Рисунките за баня са водоустойчиви и издръжливи във времето

Г-н Барзов е ръководител на отдела по дизайн, боядисване и рисуване  към магазин “Лустри Керамика”. От няколко месеца  популярният столичен магазин за банско обзавеждане предлага услугата “рисунки за банята”. Художествените произведения се изпълняват по индивидуален проект и могат да красят както стените, така и пода и мебелите, дори мивката, тоалетната, ваната, бидето, душ-кабината в мокрото пространство.

–    Г-н Барзов, какви са материалите, с които изпълнявате “рисунките за баня”, и притежават ли те нужната водоустойчивост?
–    Нашата фирма боядисва и рисува върху всякакъв вид материали: керамика, метал, дърво, пластмаса, стъкло. Рисунките  са напълно водоустойчиви и издръжливи във времето.

–    Има ли значение върху каква повърхност се нанася боята и кои основи са за предпочитане?
–    Няма значение върху каква повърхност се боядисва или рисува, всичко зависи от поръчката, от това какъв е избраният материал, върху който ще се рисува.

–    Колко време издържат рисунките и изискват ли специален начин на покритие?
–    Както се  казва в една поговорка, ”Няма вечни хора и вечни работи”, но всичко зависи от добрата поддръжка и от начина на експлоатация. Колкото до специалния начин на покритие, ние се съобразяваме с дадения материал, който ще боядисваме или рисуваме.

–    Има ли ограничения за формата и размерите на рисунките. Може ли например да са истински произведения на изкуството? И какви са сроковете, в които изпълнявате поръчките?
–    Ограничения във формата и размера на рисунките няма. Всичко, направено от нас, е произведение на изкуството, защото се прави с любов и желание към уникалните неща, всяко едно от тях е шедьовър и уникат. Срокът за изпълнение е от 10 дни до месец в зависимост от обема и сложността на проекта.

–    Каква е цената на рисунката и от какво най-вече зависи тя?
–    Цената на боядисването и рисуването зависи най вече от материала, върху който се работи. Цените започват от 100 лв. нагоре. Например боядисване на капак за тоалетна в цвят е 100 лв., а изрисуван такъв – от 150 до 200 лв., боядисване на тоалетна  в цвят струва от 350 лв. до 400 лв., изрисуване – от 500 до 800 лв., боядисана мивка в цвят – от 200 до 300 лв., а изрисувана – от 350 до500 лв. в зависимост от размера.

–    Разкажете ни за някоя от най-интересните поръчки, които ви се е налагало да изпълните досега.
–    Имахме например клиент, който си поръча всичко в банята да му се изрисува и обясни, че всъщност няма намерение да ползва това помещение, а само да го показва на гости и приятели, за да се представи като ценител на друг вид уникално изкуство – UNIQBATHART, въведено от нас на българския пазар в сферата на обзавеждане за баня.

Вашият коментар