Водни игри окъпаха Водния булевард

galerii2
КАРТИНИ И ТАНГО
01.10.2010
poeti_1
ПОЕЗИЯ, МУЗИКА И ВИНО
02.10.2010
igri1

С много водни забавления бе изпълнен Деня на Водата на Водния булевард на  изкуствата и занаятите.

В събота, 2.10.2010г. най-малките гости на Булеварда се състезаваха  с водни пистолети и играха около водния басейн по време на игрите, организирани за тях от сдружение „Аз обичам водата”.

Други се изявяваха като художници на детския пленер с рисунки на тема „Вода”, на който ги покани Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7). В края на деня бяха събрани над 150 пъстри рисунки с морета и реки, рибки, корабчета и дори бутилки с вода.Всички участници а и много случайни минувачии си тръгнаха от празника с много подаръци и лакомства като книжки от издателство „Фют“, шоколади от шоколадова фабрика „Милмекс“, шоколадова фабрика “Анимекс”, фирма “АГИ-1” с пасти “Ива”, “Интерснак България”  с пшеничени пръчици “Торбалан” и “Баба Яга”,“Ядки Детелина”, Ядки “Хити”.

Вечерта „водната” тема беше продължена с прекрасното изпълнение на Лира Груп Денс Къмпани „Елица“ – посветена на песента „Вода“ на Елица Тодорова и Стоян Янкулов, за чието изпълнение имат специалното одобрение от авторите.Оригиналният фолклорен танц, с хореография от Лорета Димитрова, събра многобройна публика, която бурно аплодира неповторимото изпълнение на танцьорите. Със своето модерно виждане за танцовото изкуство Лира Груп Денс Къмпани се превръща в уникална поли-денс школа със смесен и обработен фолклор, чиито талантливи хореографи вплитат в танците елементи от фолклора на различни страни.


Съставът е участва в множество национални и международни фестивали, на които е печелил редица награди.


Малките балерини от балетна школа „Феъри денс”, най-малката, от които на 3 годинки, плениха зрителите с изяществото и грациозността си. След тях любители поети четоха свои стихове на фона на залязващото слънце.

Вашият коментар