КАРТИНИ И ТАНГО

WE ARE WATER припомня Roca group
30.09.2010
igri1
Водни игри окъпаха Водния булевард
02.10.2010
galerii2

НА ВОДНИЯ БУЛЕВАРД НА ИЗКУСТВАТА И ЗАНАЯТИТЕ

Вечерта на галериите, 01.10.2010г. събра на Водния булевард на изкуствата и занаятите разноцветни картини от различни стилове и техники на изпълнение. Присъстваха както традиционните картини, така и такива, направени от плат или с вградени в тях различни материали, имаше представители на класическото изкуство и на модернистичния стил.

Прекрасно допълнение към галерията на открито беше страстното аржентинско танго, което звучеше през цялата вечер, а инструкторите Стефи и Адриан заслужено получиха аплодисментите на публиката за неповторимите си изпълнения. Те увлякоха след себе си и други почитатели на този чувствен танц, които се понесоха в ритъма на тангото сред изложените картини и моста на НДК се превърна в истинско артистично пространство.

Сред галериите, които участваха в Булеварда на изкуствата бяха:

Галерия КАВ, които представиха авторски текстилни картини на Красимира Стефанова, изработени с уникалния за нея стил – „рисунки с конец“. Без използването на бои, само от съшиването на разноцветни парчена плат се оформят приказни сюжети, градски и селски улички, пъстри цветя и романтични морски пейзажи.


Галерия Маестро има амбицията да представя съвременното българско изкуство в неговото разнообразие, без да се ограничава от техники, жанрове и поколения. Тя показа произведения на две поколения художници – баща и син, Крум и Коста Костови, както и прекрасни български икони.
Галерия Париж, намиракща се на едноименната Софийска улица е създадена през 2003 г. от семейство Борис и Надежда Павлови. За своите 7 години тя е   представила над 90 изложби, участвала е в няколко благотворителни проекта, а всяка година подава ръка на един млад автор за организирането на негова дебютна изложба.

Сред основните цели на Галерия ЛИК са популяризирането  на съвременното изкуство и култивирането на естетически вкус у публиката. Тя представя както вече утвърдени автори, така и нови талантливи млади творци, като предоставя пространството си за реализиране на различни техни творчески проекти.
Булевардът показа и авторски картини на Павлин Петров, председател на Асоциация А.Р.И.З.-7, който по уникален начин вплита в тях букви от старата българска азбука Глаголица и различни старобългарски символи.


В творбите му се съчетават успешно многообразие от материали като кожа, текстил, дърво, метал, керамика, а стремежа му е да върне аудиторията към корените на българския род.

На моста беше показана и презентация на галерия-музей Дечко Узунов, която предостави на организаторите уникални кадри от свои изложби и участия.На всички участници бяха връчени грамоти от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 и  сдружение „Аз обичам водата”.

Вашият коментар