ПОЕЗИЯ, МУЗИКА И ВИНО

igri1
Водни игри окъпаха Водния булевард
02.10.2010
etno2
НАЦИОНАЛНИЯТ КУЛИНАРЕН ФЕСТИВАЛ „ПЪСТРА ТРАПЕЗА”
03.10.2010
poeti_1

СЕ ЛЕЯТ НА ВОДНИЯ БУЛЕВАРД НА ИЗКУСТВАТА И ЗАНАЯТИТЕ

Литературната вечер посрещна почитателите на книгата с фондация „Буквите” и пъстър екип от поети и писатели.


Фондацията работи активно за развиването и популяризирането на българската култура, подпомагане публикуването на млади български автори и запазване на българските литературни традиции.


Тя  поддържа сайт за свободно публикуване на произведения с над 3000 автори и близо 64 000 произведения; електронно списание „Книгите; издателски център и електронни книги; виртуална книжарница и библиотека; инициатор е на клуб „Приятели на книгата”. Нейни членове четоха откъси от книги на свои писатели, като включиха и публиката в избора на произведенията, което накара гостите на Булеварда да се чувстват съпричастни.

В по-късните часове, сред тъмнината на нощта и светлините на града, поети-бардове разчувстваха присъстващите със стиховете си, изречени или изпети, под звуците на своите китари.


Гости на Булеварда бяха Тодор Янкулов и Зорница Христова, Бойко Георгиев, Светлана Йончева, Красимир Първанов и Виктор Макаров.

За романтичното настроение допринесоха и виното, осигурено от винарска изба „Брестовица” и сирената на „Жоси” ООД.

Приложните и декоративни изкуства отново присъстваха през целия ден, оживявайки моста при НДК и примамвайки минувачите с пъстрите цветове на арт бижута, плетива и сувенири.


А желаещите можеха сами да композират своя накит и дори да участват в изработването му с помощта на талантливите творци. Не липсваха и тези, които бяха дошли просто, за да се разходят сред прекрасните фотографии от фотоконкурса „София с обич за водата”, изложени на моста.

Вашият коментар